С пълна сила тече Празникът на липата в Николово

0
С пълна сила тече Празникът на липата в Николово

С провеждането на българска чаена церемония бе дадено началото на първия по рода си Празник на липата, който се провежда в Лесопарк Липник.

Посетителите имаха възможност да опитат липов чай, подсладен с мед от липа, а пчелари от местното дружество „Пчела“ в с. Николово и от Областното пчеларско дружество представиха своята продукция.

Най-доброто от производството си през годината изложиха четири фирми за вино – „Винпром-Русе“, „Шато Данубия АД – Две могили“, „Райнов и синове“ и „Божи Дар – Брани“. Свои вина ще имат възможност да покажат и любители – винари, а професионални технолози ще определят най-добрите, за които са предвидени награди.

В Лесопарка е изградена и своеобразна алея на здравето и красотата, където на специални щандове, фирми предлагат на посетителите натурални продукти за козметиката и здравето.

Естествено, както на всеки празник, има и богата програма, в рамките на която се провежда фолклорен фестивал, участие в който вземат 50 състава и индивидуални изпълнители от цялата страна. В 13 ч. днес бяха обявени и имената на победителите.

За доброто настроение на най-малките е изграден детски кът край Аязмото. Там малките посетители на Лесопарка ще играят, ще се забавляват и същевременно ще могат да научат повече за свещенолеенето и грънчарството.

Ще се проведе и блиц фотоконкурс „Липник“, по време на който любители фотографи ще могат да покажат снимки на ЛесопаркЛипник“ преди провеждането на събитието и по време на него, като най-добрите ще бъдат отличени от организаторите.

Източник: Русе Нюз
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари