С нови 24 автобуса се увеличава общинският автопарк

3
Първите автобуси влизат в движение от 1 май и ще обслужват автобусни линии № 3, 28, 30 и 33
Първите автобуси влизат в движение от 1 май и ще обслужват автобусни линии № 3, 28, 30 и 33 Снимка: Община Русе

Първите автобуси влизат в движение от 1 май и ще обслужват автобусни линии № 3, 28, 30 и 33

24 автобуса от белгийската марка Ван Хоол (VAN HOOL) закупи "Общински транспорт Русе" ЕАД. Първите влизат в движение от 1 май и ще обслужват автобусни линии № 3, 28, 30 и 33.

Решението е продължение на политиката на кмета Пенчо Милков за подсилване на общинското предприятие, за да може то да предоставя по-качествени транспортни услуги, което ще позволи прекратяване на договорите с частните фирми и превръщането му в единствен превозвач.

Удобни и ергономични, превозните средства са били част от автопарка на общинския оператор STIB в Брюксел, Белгия. Автобусите са нископодови, с две врати и дължина от 12 метра. Климатизирани са и разполагат с рампа за инвалиди. Капацитетът им е 32 седящи места и 40 правостоящи. Разполагат с информационната система с 3 екрана от външната страна на превозното средство и един двустранен информационен дисплей в салона.

Автобусите ще бъдат въвеждани в експлоатация поетапно, след тяхното ребрандиране в син цвят с цел уеднаквяване на визията на автопарка на дружеството. Към настоящия момент те ще изпълняват всички необходими курсове, които не могат да се изпълняват от тролейбусите и електробусите. На следващ етап те ще обслужват автобусни линии, които в момента се изпълняват от частни превозвачи, но предстои да бъдат възложени на "Общински транспорт" ЕАД, а впоследствие автобусите ще се използват и за реализирането на новата транспортна схема.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    9
    Bonkerz
    Насипа е временен, колкото да мине техниката, да изсекат мн малко количество дървета, после ще махнат насипа. Моста ще бъде иновативен, с интересен дизайн и материали. Дадоха репортаж по БНТ преди 2-3 седмици по въпроса.
  • 1
    8
    .,.
    И са икономични, горят само 45л. нафта на 100км.
  • 1
    7
    Русенец
    До 2: За насипът в лесопарка още не мога да се начудя. Там имаше яки колони за мост. Трябваше само да се положи платформа с парапети отгоре им. Кой измисли да раздели езерото на две с този абсурден насип?
  • 12
    6
    Драган
    До ...-в пъти са по-добри от зелените боклуци
  • 6
    5
    ...
    Абе кое не стоплихте ? Тези коруби са трета употреба. Арабите и конгийците в брюксела са си секнали лигите там години наред, преди да изкарат още пари продавайки ги на палячовци, като нашия нискостеблен похотливец.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари