С много игри и настроение Русе отпразнува Деня на детето

1

Макар и с два дни закъснение, русенци отпразнуваха с много настроение Деня на детето

Събитието се проведе на няколко места в града с различни забавления за най-малките.

Празникът започна на алеята пред хотел „Дунав“, където общинските детски градини показаха своите шарени работилници, които увличаха и минаващи деца да творят заедно с тях. Пред Съдебната палата Общинският детски център за култура и изкуство представи празничен концерт с много песни, танци и игри. В тържествената програма се включиха и общинските звена на полицията, пожарната и „Паркстрой“, които запознаха децата с професиите си. Своя дебют пред русенци направиха първият русенски електробус и новите почистващи машини на „Паркстрой“. Доброволците от БЧК бяха разположили специална шатра, където обучаваха всички желаещи на техниките за първа помощ. На кея Държавният куклен театър подари на децата забавен и поучителен спектакъл.

Наситен със събития беше и следобедът. В 17:30 ч. на сцената до Съдебната палата общинските детски градини представиха традиционния си годишен концерт. По същото време в Парка на младежта имаше концерт на съставите на Общинския младежки дом и изложба на детски рисунки на клуб „Палитра“.

По време на празничния ден бяха поставени кутии за събиране на средства за лечението на малката Яница Карачорова от Русе, която се нуждае от спешна операция в Германия. За благотворителната кауза флашмобове на ключови места в града  организираха танцьорите от балет „Freedom“.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари