С кого ще се коалират ГЕРБ и БСП за вота през октомври?

0
ГЕРБ обявиха първите си общи номинации със СДС, БСП утвърди 161 кандидатури за кметове на общини и райони
ГЕРБ обявиха първите си общи номинации със СДС, БСП утвърди 161 кандидатури за кметове на общини и райони Видео: NOVA

Битките по места вече започват да се оформят. БСП се събра на пленум и постави само едно единствено условие пред структурите си в страната- да не се коалират с ГЕРБ.

Управляващите вече извадиха първите си общи номинации със СДС предава NOVA.

Сблъсъкът по оста ГЕРБ - БСП в Бургас вече е ясен. Управляващите залагат на четвърти мандат на Димитър Николов. Срещу него левицата вади настоящия депутат Николай Тишев.

Там наистина битката ще е тежка, но тя може да бъде спечелена. Бургас, след 12 години управление на ГЕРБ и Димитър Николов, има нужда от нов модел на управление, който да е насочен към хората към решаването на техните проблеми”, заяви Тишев.

Местният вот е изключително мажоритарен, защото предизвикателствата в отделните общини са много различни”, каза Николов.

Дългогодишен кмет е изборът на ГЕРБ и за Монтана, но в коалиция със СДС. Златко Живков е кмет вече 5 мандата, а сега ще иска шести.  

Амбициите ми са свързани с жизнения стандарт, с развитието на града и общината и аз съм убеден, че това нещо ще стане”, обяви Живков.

В битката по места от левица излиза с няколко депутати - Станислав Владимиров се пуска в надпреварата за Перник, Тодор Байчев за Карнобат, а Пенчо Милков ще спори за кметския стол в Русе. След резултата на евровота, лидерът на БСП си постави амбициозна цел за местните избори.

Смятаме, че е реалистично увеличаване на кметовете ни със 100%. И на общинските съветници с 30-40%”, обясни Корнелия Нинова.

Официално кампанията започва на 27 септември.

На днешното си заседание Националният съвет на БСП утвърди 161 кандидатури за кметове на общини и райони. Следващото заседание на Националния съвет, което ще продължи с утвърждаването на кандидат-кметове, ще се състои на 15 септември.

Източник: NOVA
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Учителката:
- Иванчо, можеш ли да ми кажеш един нос на Черно море?
- Еми не.
- Браво! Шестица!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари