С какво са по-специални безсимптомно боледуващите от Ковид-19

3
Реакцията на имунната система е невероятно силна
Реакцията на имунната система е невероятно силна

Както се оказва, повечето от носителите, които не показват никакви признаци на болестта, дори не знаят, че всъщност са заразени

Експертите проведоха проучване, в което оцениха степента на имунния отговор към ефектите на коронавируса при тези хора, които са претърпели инфекция по различен от стандартния начин, пише Здравето

Както се оказва, повечето от носителите, които не показват никакви признаци на болестта, дори не знаят, че всъщност са заразени. Причината за това е производството на много антитела, които не могат да бъдат открити с помощта на тестове.

По време на проучването учените анализираха кръвта на 47 различни пациенти, за да установят наличието на различни видове антитела. Половината от участниците в експеримента, които са безсимптомни, нямат неутрализиращи IgG антитела, които биха могли да се справят с вирусния нуклеокапсиден протеин.

Като правило, за да се потвърди, че човек наистина е имал коронавирус, се препоръчва да се провери за наличието на тези антитела в тялото.

В същото време почти всички пациенти са имали достатъчно количество други антитела, които взаимодействат с рецептор-адхезивен протеин, разположен директно върху повърхността на вируса.

Експертите предполагат, че някои от онези, които са се възстановили, не са разработили специални антитела към нуклеокапсидния протеин поради факта, че реакцията на имунната система е невероятно силна.

Това провокира факта, че коронавирусът успява да бъде "убит" преди момента, в който вирусът започва да се размножава по -активно в клетките и да се разпространява по цялото тяло

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

С ракия от дюли и декември става юли!

Харесай Дунавмост във Фейсбук