С какви оръжия имат право да стрелят полицаите у нас?

0
Масово униформените у нас имат право да стрелят с „Макаров“
Масово униформените у нас имат право да стрелят с „Макаров“ Видео: bTV

Масово униформените у нас имат право да стрелят с „Макаров“

Това разкри в ефира на bTV министърът на вътрешните работи.

Голяма част от служителите на реда от районните управления в София, а и от граничната полиция, тренират стрелбата си на определено стрелбище, казва инструкторът Делян Цветанов.

Друго освен „Макаров“ не сме видели. Всичко, почти всичко е „Макаров“. До този момент други оръжия не сме виждали“, каза Делян Цветанов, инструктор в стрелбище „Герена“.

Потърсихме информация от МВР по Закона за достъп до обществена информация за това колко точно и какви са оръжията на полицаите в страната.

Въпросите съдържат информация, която попада в Списъка с категориите информация, подлежаща на класификация като държавна тайна...“, казаха от МВР.

Все пак - на въпроса защо полицаи носят не само служебно, а и лично оръжие на работа, в ефира на bTV вътрешният министър отговори:

Може би за по-голяма сигурност го правят, все пак личното оръжие е много по-добро от служебното, което им е дадено, а именно пистолет „Макаров“, обясни преди време Калин Стоянов, министър на вътрешните работи.

Макаровият е все едно някоя кола от социализма – „Жигула“, „Москвич“. Както в в тях нямате еърбеци, нямате ABS, нямате елстъкла“, обясни Делян Цветанов.

Последната подмяна на оръжия в МВР е от май тази година, става ясно от справка на сайта на министерството. Става дума за около 800 пистолета – Валтер и Тейзър. При малко над 35 000 полицаи по данни на Евростат за 2022 година.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    1
    Николай Макаров
    Инструктуре, учи малко устройство и принцип на работа на Макаров. Изключено е Макаров да гръмне при падане на земята. Макаров е идеалният полицейски пеистолет, изцяло съобразен с нашата правна уредба и прекрасни габарити за ежедневно носене. Рамбовците, които искат да перфорират хора от 100 метра и да носят големи и тежки железа, като мръсният Хари - да заминават в армията.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари