РЗИ: Водата в Кранево е негодна за пиене

0
Остава в сила препоръката да се използва бутилирана вода или да се преварява
Остава в сила препоръката да се използва бутилирана вода или да се преварява

Остава в сила препоръката да се използва бутилирана вода или да се преварява

Питейната вода в село Кранево не отговаря на изискванията за качество, съобщават от Регионалната здравна инспекция - Добрич чрез сайта на Община Балчик на 28 юли. Д-р Светла Ангелова, директор на инспекцията, препоръчва да се използва бутилирана вода от търговската мрежа, а при невъзможност за закупуване на такава или ползване на вода от резервни съдове, същата преди консумация да се преварява, предаде Агенция КРОСС.

За отстраняване на съществуващите несъответствия са издадени две предписания до водоснабдителното дружество за предприемане на мерки в кратък срок.

Проблемът от техническо естество с хлорирането е отстранен, каза началникът на ВиК - Балчик Димитър Николов, който увери, че водата не е замърсена. Продължават да се вземат проби, каза той.

Д-р Ангелова заяви, че днес ще бъдат взети отново проби на водата в Кранево, лабораторните резултати от които ще бъдат готови след три дни. Така че остава в сила препоръката да се използва бутилирана вода или да се преварява.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари