РЗИ - Русе получи "ултрафризер" за съхранение на ваксини

2
В него ще се съхраняват ваксините на „Пфайзер“/“Бионтех“
В него ще се съхраняват ваксините на „Пфайзер“/“Бионтех“

Днес в една от сградите на Регионалната здравна инспекция в Русе, намираща се на ул. „Байкал“ 12 пристигна нискотемпературен фризер за съхранение на ваксини срещу Covid-19

Ултрафизерът, който е с параметри 1966 x 921 x 985 мм., може да поддържа температура от -40 до -90 градуса по „Целзий“ и е с 477-литрова вместимост.

Той е произведен в Германия и днес беше докаран в Русе за нуждите на Регионалната здравна инспекция. В него ще се съхраняват ваксините на „Пфайзер“/“Бионтех“. При транспортирането му са спазвани всички изисквания и фризерът е бил пренесен правилно.

Припомняме, че до момента общо 585 медици на първа линия получиха първа доза от спомената по-горе ваксина. В понеделник на 18-и януари се очаква да пристигнат и още дози от ваксината, които ще се използват за реимунизация на 240 медици от региона. Така до края на другата седмица втора доза от ваксината ще получат 240 лекари, сестри, санитари и друг здравен персонал и на практика те ще се превърнат в първите от областта, при които процесът по ваксинацията ще е завършен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Вече втори ден вали. Мъжа ми е в депресия, стои и гледа през прозореца. Ако не спре да вали, ще трябва да го пусна вътре...

Харесай Дунавмост във Фейсбук