Ryanair не приема лимита на цените на билетите

0
Авиокомапнията смята за незаконен декрета на италианското правителство за таван върху цените на билетите за някои вътрешни полети
Авиокомапнията смята за незаконен декрета на италианското правителство за таван върху цените на билетите за някои вътрешни полети

Авиокомапнията смята за незаконен декрета на италианското правителство за таван върху цените на билетите за някои вътрешни полети

"Райънеър" (Ryanair) отказва да приложи декрета на италианското правителство, предвиждащ таван върху цените на самолетните билети за някои вътрешни полети, докато Брюксел не разреши спора между Рим и ирландската нискотарифна компания. Това заяви днес шефът на "Райънеър" Майкъл О‘Лиъри, цитиран от Франс прес и БТА.

"Декретът е незаконен, тъй като европейските правила предвиждат цените да се определят от пазара", каза той в интервю за италианския вестник "Кориере дела сера". ЕК "ще отхвърли италианската мярка. Очаквайки решението ѝ, няма да се съобразяваме с подобни глупости", заяви той.

С оглед на скока на цените на самолетните билети италианското правителство на премиерката Джорджа Мелони реши в началото на август да ограничи цените на полетите за Сардиния и Сицилия "през пиковите периоди на търсене", което означава основно през лятото до максимум от "200 на сто от средната цена за тези маршрути".

"Имахме две технически заседания с министъра на бизнеса Адолфо Урсо и дори те не знаят как да приложат декрета", подчерта О“Лиъри. Самият министър "не е наясно. Те го направиха заради самото удоволствие да го направят", добави той.

"Райънеър" реагира на правителственото постановление, обявявайки в четвъртък намерението си да намали с 8 на сто предлагането на полети към Сардиния тази зима. Според О'Лиъри вътрешните полети към Сицилия също трябва да бъдат съкратени с 10 на сто.

"Трябва да намалим предлагането на вътрешни полети и да увеличим международните, които не са обхванати от декрет", обясни шефът на "Райънеър".

"По този начин цените за вътрешните полети ще нараснат , а за международните ще се понижат, което е точно обратното на това, което иска правителството", добави той.

Реакцията на правителството на Мелони не закъсня. "Италия е суверенна страна и не се подава на никакво изнудване", заяви Адолфо Урсо.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    3
    Viko
    Майки Олирчо да го духа! Иска пътниците да стоят прави в самолета, до 2-3 часа не било проблем. Не се майтапя, вижте в гугъл "Ryanair standing seats". Да се думка чакала шотландски. Никога не съм летял с мизерната му авиокомпания. Няма цент да му дам.
  • -1
    2
    Александър
    Ползвах редовно райън еър до Хенри Куанда, но Уйз еър са отврат с бавн ите си и тесни Бойнги!
  • 1
    1
    Хаха
    Фалит за вас
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари