Руснаци създадоха ваксина срещу Ебола

0
Руснаци създадоха ваксина срещу Ебола
Руска ваксина е преминала успешно тестове за преборване с вируса ебола, предаде ИТАР-ТАСС. Досега всички използвани лекарства са били само експериментални. Ваксина вече може да бъде пусната в употреба, твърди руския министър на здравеопазването Вероника Скворцова. Тя допълни, че се очаква одобрението на Световната здравна организация.

Вече са готови още два експериментални препарата - канадският KTM-Ebola и американският Zmapp. Изпитанията с тях все още не са завършили и количествата са ограничени. Американската фармацевтична компания също работи върху своя ваксина.

Британската фармацевтичен компания съобщи, че има готовност да пусне 10 хиляди дози от експерименталния препарат, който противостои на хеморагичната треска. По данни на Световната здравна организация (СЗО), починалите от последния взрив на вируса в Африка са над 2000 души, има 3500 потвърдени или вероятни случая в Гвинея, Сиера Леоне и Либерия.

Междувременно стана ясно и че още един американец е заразен с вируса Ебола. Рик Сакра е работил в болница в Либерия, където се заразил. Той се завърна в родината си за лечение. Надежди, че ще оздравее дават и случаите на другите двама американци, които се излекуваха от болестта. Те бяха лекувани с препарата Zmapp, но няма конкретни доказателства, че точно това лекарство е причина за оздравяването им, пише Блиц.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари