Руснаците инвестират в жилища в Турция

0

На първо място по продажби на имоти е Истанбул, следван от Анталия, Мерсин и Анкара

Покупките на жилища от руснаци в Турция са се увеличили със 199% за последните 9 месеца, предаде БГНЕС.

Руските инвестиции в жилищно строителство в Турция са се увеличили със 199% през първите девет месеца на годината в сравнение със същия период на 2021 г., сочат официалните данни.

Руските граждани са закупили около 9311 жилища през периода януари-септември, което се отчита като една от последиците от руско-украинската война.

Общият брой на продажбите на жилища на чужденци в цялата страна се е увеличил с 32,5% на годишна база през периода януари-септември и е достигнал 49 644, сочат данните на Турския статистически институт (TurkStat).

През първите девет месеца на годината провинцията с най-много продажби на жилища е Истанбул с 19 594 жилища. Приблизително 40 от всеки 100 жилища, продадени на чужденци в цялата страна, са реализирани в мегаполиса.

Истанбул е следван от средиземноморския град Анталия с 14 656 единици, южния Мерсин с 2 596 единици, столицата Анкара с 2 295 единици и северозападната Бурса с 1 532 единици.

Западният Измир и черноморските провинции Самсун и Трабзон също са в топ 10. От март насам се наблюдава бързо нарастване на броя на жилищата, закупени както от руски, така и от украински граждани.

През първите девет месеца на миналата година руснаците са закупили едва 3 115 жилища. Броят на жилищата, закупени от украинци, също се е увеличил със 125% до 1775.

През деветте месеца на годината иранците са закупили 6540 жилища, следвани от иракчаните с 5255, германските граждани с 2058, казахстанците с 2045, афганистанците с 1487, кувейтците с 1318, йеменците с 1045 и американците с 1032.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    2
    до 1
    Не ги мисли! По-добре мисли кой ще остане с теб в България - само лумпени, дебили и мангали.:(
  • 3
    1
    daskal
    В Русия май ще останат само Путин, мафията му и алкохолизираните дегенерати.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари