Руснаци в България купиха военна техника за Украйна

3
Автомобили, които ще бъдат изпратени на "Легион Свобода на Русия", биещи се на страната на Украйна, бяха показани в София
Автомобили, които ще бъдат изпратени на "Легион Свобода на Русия", биещи се на страната на Украйна, бяха показани в София

Автомобили, които ще бъдат изпратени на "Легион Свобода на Русия", биещи се на страната на Украйна, бяха показани в София

На площада пред Храм-паметник „Свети Александър Невски“ в София бяха показани шест автомобила, които ще бъдат изпратени на „Легион Свобода на Русия“ на фронта в подкрепа на Украйна.

Хората, които показаха колите бяха с маски и очила. Те предоставиха на журналистите визитни картички на "Група за техническо обезпечение в България" към "Свобода России" . Двама от мъжете говориха пред медиите, но не поискаха да се представят. Причината, по думите на единия е, че в Русия хора, които работят против режима на Путин, са подложени на тормоз. Те се опасяват и че ще пострадат техните роднини, ако ги разпознаят, обясни БТА.

Организаторите обясниха, че това е третата партида автомобили, които се закупуват от България и "ги изпращаме на фронта към руския легион – това са руснаци, които воюват на страната на украинците".

Средствата са събрани от руски граждани и етнически руснаци. Освен техника към фронта в Украйна те изпращат още дронове и термобельо, но не и оръжия, обясни единият от мъжете. Той добави, че закупените автомобили се използват на фронта от офицерския състав и за придвижване.

Във връзка с действията на "Легион Свобода на Русия" на фронта мъжът обясни, че "те защитават Украйна, не нападат" и добави, че украинците не са агресор, а искат да освободят териториите си.

Като гражданин на Русия считам за неприемливи действията ѝ и правя всичко, за да помогна на Украйна да победи режима на Путин, коментира друг от маскираните мъже.

Той обясни, че първите две партиди автомобили са били изпратени за украинската армия, а настоящата ще бъде за руските бойци от легиона. Закупуването и подготовката на автомобилите, които са модифицирани за нуждите на фронтовата линия, струва по около 17-20 хиляди лева, обясни мъжът.

Да бездействам не е вариант, ако не направим нещо, ситуацията няма да се подобри и ще продължат да загиват хора, заяви той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -18
    3
    Путин Хуйло
    Вие ватенки сте по руснаци от руснаците,блядки ,само вие оставате да се кланяте на цар Путкин
  • -13
    2
    До 1
    Явно,Вие,русофилите,сте по надъхани от руснаците...
  • 17
    1
    ...
    Този "легион" е терористична организация. Затова и са маскирани. Терористи с маски въжделеят по улиците на София. Докъде я докарахме ? Така нареченият "легион" е влизал в села и е откривал огън по цивилни нееднократно. Дето не нападали. Шизофренията в България е епична. Срам и позор е да се чете и позволява подобно нещо. Абсолютна лъжа и инсинуация е че и кьорав руснак ще даде пари за подобна цел. Да вярват глупаците че руснаци давали пари за техника за украйна.
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Двама си говорят:
- Значи, врачка ти предсказа, че жена ти ще те напусне?
- Не точно, но каза че ми предстои прекрасен живот!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари