Руснаци протестираха пред Министерски съвет

0
Руски граждани, търсещи убежище, твърдят, че Държавната агенция за бежанците им отказва международна закрила
Руски граждани, търсещи убежище, твърдят, че Държавната агенция за бежанците им отказва международна закрила Снимка: БНТ

Руски граждани, търсещи убежище, твърдят, че Държавната агенция за бежанците им отказва международна закрила

Руски граждани, търсещи убежище у нас, протестираха пред Министерския съвет. Те твърдят, че са подали документи за международна закрила, но Държавната агенция за бежанците им отказва такава.

От Агенцията за бежанците заявиха, че информацията, която разпространяват руските граждани е абсолютно недостоверна. Подобни твърдения са средство за натиск Агенцията да предоставя международна закрила на всеки руски гражданин, който я е поискал, дори и на онези, които не отговарят на условията, предаде БНТ.

Кой следва да получи международна закрила и кой не, е пряко свързано с прилагането на Конвенцията за статута на бежанците на Европейския парламент и молбите на руските граждани не са и няма да бъдат изключение от общоприетите правила, пишат от Агенцията. Обясняват и че при разглеждането на всяка молба се взима предвид бежанската история на кандидата, а всички заявени от него факти и обстоятелства се верифицират с обективно изготвена информация за държавата на произход.

Ето какво казаха някои от протестиращите:

Ирина Дмитриева: Практически не познаваме нито един руски бежанец, който да е получил одобрение от Агенцията за предоставяне на международна защита. Агенцията е незаинтересована да разглежда подробно бежанските истории, няма повторни уточняващи интервюта.

Андрей Карпов: След повече от 8 месеца разглеждане на делото ми, Агенцията отговори с отказ въпреки, че успях да донеса голямо количество документи. Обвиняват ни, че искаме да дойдем в България, за да подобрим стандарта си на живот. В Русия имах дом, кола, бизнес, а тук съм обикновен бежанец.

Данил Маурин: В Русия срещу мен има съдебен процес, в който съм обявен за враг на руската армия. А Агенцията казва, че няма военен конфликт, така е написано в решението. Казват, че умишлено съм оставил квартирата и бизнеса си, целия си живот, за да дойда в България и да живея добре.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -6
    5
    Аз пък:
    Забравих-Иска руски кур да ме лашка по цял ден в устата, да ми е хубаво и като се оригна да вони на руска сперма!
  • 2
    4
    Аз пък:
    Забравих – мръсните хохли да ми ядат уя!
  • 0
    3
    Аз пък
    И на коментатор 1 и 2 да им ЕПМ!
  • -4
    2
    СкъсанЛявЧервеншушон
    След като руската пропаганда постоянно ни казва, че в Русия е нормален живота, няма политически преследвания, криминалните престъпници се хващат и осъждат справедливо, значи няма никакви причини да се бяха от Руси, освен икономически , които не могат да бъдат повод за даване на убежище.
  • -3
    1
    Masha
    А,Не! Не може да бъде!Толкова е хубаво в Русия пък те така да бягат.Това са агенти на Сорос.Да се зрйщат там откъдето са дошли, да си свалят Путин и да се Оправят!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари