Руснаци излязоха на протест срещу Путин в София

1

Ние сме против Путин и войната, не оставайте безразлични, призоваха участниците

Руснаци излязоха на протест пред Руския културно-информационен център в столицата срещу агресивната политика на президента Владимир Путин спрямо Украйна, предаде репортер на БГНЕС.

Няколко десетки руснаци, живеещи в България, решиха да изразят своето несъгласие с войната на Путин срещу Украйна. Повечето от тях носеха саморъчно изготвени плакати, украсени с цветовете на украинското знаме – синьо и жълто. На тях те бяха написали: „Аз съм рускиня и съм против Путин. Не оставайте безразлични!“, „Аз съм от Русия. Аз съм против Путин. Аз съм против войната. Обичам Украйна“, „Не на войната“ на английски и руски език и др.

Александър Стоцки от Москва е дошъл на протеста, за да подкрепи Украйна, която за него е независима държава.

Обявявам се срещу агресивните действия на Руската федерация в лицето на диктатора Владимир Путин. Аз съм срещу войната, защото това е против моите морални принципи“, каза Александър.

Той заяви, че има много приятели в Украйна, както повечето обикновени руснаци.

За мен случващото се там е откровен позор. Действията срещу Украйна не могат да се опишат. Бях потресен, когато всичко това започна. Не можех да повярвам“, сподели Александър Стоцки.

Той остро разкритикува потушаването на мирните протести в Москва и други руски градове срещу военните действия. Стоцки не може да повярва, че призивите „Не на войната“ в момента се преследват и заклеймяват като екстремистки в Русия.

Когато виждам полицай, който се опитва да изтрие надписа „Не на войната“, това е илюстрация на отвратителния характер на съществуващия режим в Русия“, каза протестиращият.

Той е благодарен, че в Русия все пак има адекватни хора, които са чули призива на украинския президент Володимир Зеленски да излязат на улицата и да протестират срещу войната. „Огромен брой руснаци излизат на улиците, въпреки натиска, репресиите и арестите на хора от най-различни възрасти. Хората са излезли на мирен протест, за да изразят своето мнение и да подкрепят Украйна и украинците“, заяви Александър Стоцки.

Протестът е организиран от движението „За свободна Русия“. То беше учредено през февруари от пребиваващи в България руснаци, които се обявяват против политиката на Кремъл. 

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    3
    любопитен
    Аха един от дежурните реагира,значи са все още мобилизирани
  • 1
    2
    до 1
    Викаш визитацията мина и реши да надникнеш тук. В психото кенефи нямате ли?
  • -4
    1
    любопитен
    путинофилите и тука ги няма....
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари