Руското посолство: Неприемливо е чиновници, независимо от ранга им, да критикуват посланик

2
По-рано премиерът Кирил Петков заяви, че ще има дипломатически отговор на изявления на руския посланик
По-рано премиерът Кирил Петков заяви, че ще има дипломатически отговор на изявления на руския посланик

Посолството на Русия у нас смята за неприемливи критиките на българските власти към посланика на страната Елеонора Митрофанова.

Това се казва в позиция на дипломатическата мисия.

По-рано в сряда Кирил Петков заяви: „Не е приемливо по никакъв начин чужд посланик да говори от името на българския народ срещу българското правителство." Ден по-рано в публичното пространство бе разпространена информация, че руският посланик в София Елеонора Митрофанова е заявила в ефира на телевизионния канал "Россия 24", че "б​ългарският народ не подкрепя нито реториката, нито действията на правителството, насочени срещу Русия." 

Ето и позицията на посолството:

Във връзка с изявлението на Министър-председателя на Република България за това, че „не е приемливо по никакъв начин чужд Посланик да говори от името на българския народ срещу българското правителство“, бихме искали да изясним следното. В интервюто пред руската телевизия „Россия 24“ от 21 март т.г. Посланикът на Русия в България изрази гледна точка, основана на анализа на общественото мнение по темата за специалната военна операция на Въоръжените сили на Русия в Украйна. Не прозвучаха никакви изказвания „от името на българския народ“ срещу правителството.

Смятаме за неприемливо по никакъв начин чиновници на тази или онази страна независимо от ранг и официална длъжност публично да критикуват Посланика на Руската Федерация за оценките на случващите се в приемащата държава събития. Това директно противоречи на духа на Виенската конвенция за дипломатическите отношения от 1961 година, посочват още от посолството на Русия.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    Свобода
    Митрофанова = подлога Путина. Z = Фашизъм = Комунизъм. Митрофанова вън! Една дума не каза за прокудените милиони от дома жени и деца = подлога Путина.
  • -2
    5
    хаха
    Митрофанова, иди н@хуй!!!!!!!
  • 2
    4
    до путьовците по-долу
    Интересно, когато Херо-ханъм инструктира и вкарва в правия път нашите висши държавни чиновници на нито един патриот не му прави впечатление, че ни управляват подлоги. Когато друг го каже - вой до небесата!:) Извинявайте, ама патриот значи българофил, а не подлога на говедари или на всякакви други.
  • 2
    3
    Бай Митрофан
    Баба няма ли да си ходи вече- брат и отдавна го изхвърлиха от дипломацията за поразии в бивши србски реСпублики
  • 3
    2
    Възмутен
    Тази тетка вече прекали. Министър председателят на България не е чиновник като нея. Бил е на избори. Спечелили са изборите. Избран е от парламента. За разлика от тази руска крава. Нозначена по линия на КГБ. Ама явно това не е чиновническо назначение, а дар от диктатора. До судмица трябва да я изгонят. Няма по нагло, няхално и просто същество. Досвидание "баба Митрофановна". Некогда более в Болгарии!!!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари