Руско училище се открива в Бургас през септември

0

За първи път в Бургас отваря врати на 15 септември 2015г. образователен център „Русская школа“ с подкрепата на Посолството на Руската федерация у нас. В него ще се подготвят ученици от I до VI клас, както и деца от предучилищна възраст. Всички предмети ще се преподават на руски език според изискванията на образователната система в Русия.

„Русская школа“ в Бургас ще работи в тясно сътрудничество с училището към Посолството на Русия в София. При завършване на образователна степен възпитаниците на образователния център ще получават руски дипломи.

Децата от „Русская школа“ в Бургас ще бъдат обучавани от професионален екип преподаватели с богат педагогически опит, чиито дипломи са издадени в Русия. Директор на учебното заведение е г-жа Наталия Сафонова, която е професор по филология и заслужен преподавател на висшата образователна система на Руската федерация. Тя е била заместник-ректор по международната дейност на Тамбовския университет „Г.Р. Державин“.

Училището в Бургас ще предлага възможност за обучения на българи на руски език, както на руски ученици при полагане на държавни изпити след завършване на XI клас.

Мотото на новото учебно заведение е „С нас е интересно, поучително и вдъхновяващо!“.

Откриването на руско училище в Бургас е изключително необходимо предвид факта, че най-голямата диаспора на руски граждани се намира в този регион. По неофициални данни броят руски граждани в областта е 20 хиляди души.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари