Руският милиардер Дмитрий Босов се е самоубил

4
Полицията е тялото му в село Усово
Полицията е тялото му в село Усово Снимка: © tayga.info

Един от най-богатите руснаци Дмитрий Босов се е самоубил снощи, съобщава в. "Ведомости".

Тази година сп."Форбс" го включи за пръв път в класацията си. Бизнесът му основно е свързан с въглища, а личното му състояние се оценява на 1.1 млрд. долара, поради което бе поставен на 86-о място в руската и 1851-о в световната класация на списанието.

Снощи полицията е била извикана в село Усово, където живеел 52-годишният Босов. Там са открили тялото му.

Той е собственик на компаниите "Сибантрацит" и "Востокугль", като първата е генерален спонсор на "Нощната хокейна лига", където обича да се изявява президентът Владимир Путин, а самият Босов бе нападател. През втората половина на 90-те години Босов оглавяваше московското представителство на прочутия конгломерат Trans-World Group (TWG), който тогава контролираше почти половината от руската металургия.

През 2019 г. контраразузнаването повдигна обвинения срещу Босов по повод работата на една от компаниите в структурите на "Востокуголь".Тази група той контролира съвместно с Александър Исаев, който бе изгонен на 6 април заради "огромни злоупотреби и кражба от поверената му част от бизнеса". Само три седмици по-късно Исаев е назначен да ръководи едно от най-мащабните в света находища на въглища в света - Елгинското находище, където се смята, че има 2.2 млрд. тона въглища.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари