Руският депутат: Пошегувах се, че ще купим България, не исках да ви обидя

0
Пьотър Толстой се оправда относно скандалното си изказване, че ще Русия ще купи България
Пьотър Толстой се оправда относно скандалното си изказване, че ще Русия ще купи България Снимка: БГНЕС

Руският телевизионен водещ Пьотър Толстой, избран за депутат от листата на „Единна Русия”, нарече изказването си за България хумористично и увери, че не искал да обиди страната и гражданите й, предаде ТАСС, цитирана от БГНЕС.

Толстой поясни, че просто обърнал внимание на това, че руснаци активно купуват недвижими имоти на територията на България. „В това няма нищо лошо и не съм целил да обидя по никакъв начин България или българите”, подчерта той. „Учудвам се на толкова неадекватната оценка на това напълно хумористично изказване”, добави новоизбраният депутат.

"Нужна е дълбока реформа на Европейския съюз, смяна на ръководството му и отказ от политиката на присъединение на страни, които влизат в зоната на национален интерес на Русия", заяви на 19 септември Пьотр Толстой, който стана депутат от "Единна Русия" - партията на Путин, която спечели изборите със смазвощо мнозинство.

Кореспондентът на БНТ тогава му пожелава, ако влезе в Думата, да води доброжелателна политика към България, на което Толстой отговаря: "Разбира се. Просто ще я купим цялата. Половината от крайбрежието вече купихме".

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари