Руските военни твърдят, че са унищожили още четири танка "Леопард"

1
Говорителят на руското министерство на отбраната изброи загубите на човешки животи и въоръжение на украинската армия
Говорителят на руското министерство на отбраната изброи загубите на човешки животи и въоръжение на украинската армия Снимка: © РИА Новости / Пресс-служба Минобороны РФ

Говорителят на руското министерство на отбраната изброи загубите на човешки животи и въоръжение на украинската армия

Руските военни съобщиха, че са отблъснали украинските настъпления в Запорожка област и южен Донецк и са причинили тежки загуби на силите на Киев, предаде ДПА.

"Общите загуби на украинските сили в посочените райони за денонощие се изчисляват на до 300 войници, 9 танка, включително 4 танка "Леопард", и 11 бойни машини на пехотата, включително 5 американски машини "Брадли", 14 бронирани бойни машини, 6 автомобила, както и френска самоходна артилерийска установка "Сезар", поясни говорителят на руското министерство на отбраната Игор Конашенков, цитиран от ТАСС и БТА.

ДПА отбелязва, че информацията не може да се провери чрез независими източници.

Извършени бяха нападения край град Орехов и на границата между Запорожка и Донецка област, южно от село Велика Новоселка, посочи в комюникето Конашенков.

"Всички атаки на противника бяха отблъснати", заяви още той и допълни, че две украински пехотни колони са били поразени от руската артилерия.

Министерството разпространи снимки на унищожени танкове, макар че предоставяната от руското министерство на отбраната информация за украинските загуби често бива преувеличена.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    6
    до 5
    не, не разбрахме :) добре, че ни осведоми! Тъкмо се чудех що падат акциите на украинските комбайнери... а то било щото на леопардите им турили по едно рало 🤣🤣🤣 Със здраве да си харчиш центовете, изкарани с тея тъпи постове - ще има за повечко вазелин 👍
  • -2
    5
    112
    А бе не разбрахте ли ,че не било танкове ,а комбайни втора употреба ! Това е новина ,която е вярна колкото вашата ! Но все пак си искайте копейките защото олиото пак ще се вдигне. Пък може Късопишков да ви закара до София ,та да видите град и храта да видят малоумници!
  • 3
    4
    Хоп
    Този зоопарк от разнокосмести техники е с билет в една посока.
  • 11
    3
    😁
    Вицове за леопардите преминаха в контранастъпление: „Зеленски: Казахте, че танковете Leopard са най-добрите в света! - Шолц: Не и на открито без въздушна подкрепа " 🤣🤣🤣
  • 14
    2
    ====
    Няма нужда да се търси потвържение - достатъчно е да се следят акциите на производителите на съответното оръжие. Веднага след като прословутите Пейтриът влязоха в акция и ги гръмнаха "непроверено", акциите на производителя се сринаха до нивата преди 2-3 години. Същото е и сега - "непроверено" горят като факли и акциите на фирмата са надолу. Ако вършеха работа, акциите щяха да са нагоре. Следете потоците пари и много неща стават моментално ясни 😁
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари