Руските медии обявиха Кристиан за звезда на полуфинала

0
Според букмейкърите 17-годишният българин е сочен за един от фаворитите
Според букмейкърите 17-годишният българин е сочен за един от фаворитите Снимка: БНТ

Руските медии обявиха Кристиан Костов за звездата на втория полуфинал на Евровизия 2017, който се състоя снощи в Киев и го изпрати на финал.

Под заглавието "Звездата на втория полуфинал стана ученик на Дима Билан" РИА Новости пише, че нашето момче е бил изпълнителят, приковал вниманието на публиката на шоуто снощи, предаде Канал 3.

В публикацията се припомня, че според букмейкърите 17-годишният българин е сочен за един от фаворитите заедно с италианеца Франческо Габани и португалеца Салвадор Сабрал. Отбелязва се още, че Кристиан е роден в Москва и е направил първите си стъпки в музикалната кариера с участия в Русия в конкурса "Голос Дети" през 2014 г., като е достигнал до финала под ръководството на победителя от Евровизия 2008 Дима Билан.

Отделя се място на скандала в навечерието на полуфинала около участието му в Крим, който забъркаха украинските медии вчера, като извадиха негово видео от изпълнението му. Украинските власти обаче не забраниха участието му, като на рускинята Юлия Самойлова заради това, че е пял в анексираната от Русия територия. Посочиха, че преди три години Кристиан е бил непълнолетен и още не е действал законът, който забранява да се посещава полуострова без разрешението на Киев.

"Въпреки че по правилата на конкурса резултатите от гласуването за участниците, класирани за финала, не отразява заетите от тях позиции, водещите съобщиха името на Костов на първо място, което предизвика бурни овации сред феновете му в залата", пише РИА Новости.

Медията посочва още, че сред звездите на конкурса е и белоруският дует NAVIBAND, който е бил обявен като финалист на второ място след българина и също бе много харесан от зрителите.

В публикацията се цитира, че на последвалата полуфинала пресконференция първият въпрос е бил зададен на българина Кристиан Костов.

Той е бил попитан дали неговият учител Дима Билан го е поздравил. В отговор младият изпълнител заявил, че в навечерието на конкурса руската звезда го е окуражила. "Получих съобщение от Дима, той постна в Instagram моята снимка и каза, че ме поддържа и винаги е с мен. Неговият мениджър каза, че много му е харесало моето изпълнение", разказал Костов, цитиран от РИА Новости. Българинът е подчертал и огромната заслуга на екипа си.

Междувременно днес Кристиан получи покана от българите в Крим да пее на местен фестивал. "Каним Кристиан Костов отново да посети Крим и да вземе участие в седмия фестивал "Български срещи", който тази година ще се проведе на три места: Керч, Феодосия и Фанагория в Краснодарския край", каза Иван Абажер, председател на Българската автономна културна асоциация в Крим.

"Готови сме да отправим и официална покана към Кристиан Костов и ще се радваме да го видим на кримска земя", допълва Абажер. Той изрази съжаление, че младият и талантлив изпълнител се е оказал замесен в политически дрязги.

Източник: Канал 3
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари