Руски топмодел загина в адската самолетна катастрофа

0

Руски топмодел е сред жертвите на адската самолетна катастрофа, която стана рано тази сутрин над Синайския полуостров.

Родената в Санкт Петербург Елена Домашняя е сред участничките в популярното шоу "Топ-модел по руски".

Паралелно с кариерата си на модел Елена завършва и Факултета по журналистика, след което започва работа като администратор в салон за красота, съобщава Lifenews.ru, цитиран от Блиц.

По последи данни са открити телата на 150 пътници, някои от които силно обгорели, в радиус от 5 км от мястото на удара в земята.

Спецчасти на руското Министерство на извънредните ситуации са излетели за Египет с пет самолета със специална техника. Заедно с тях пътуват и спасителни екипи, медици, следователи и представители на държавния авиационен комитет.

Президентът Владимир Путин е разпоредил създаването на държавна комисия за разследване на всички обстоятелства около трагедията.

Тя ще бъде оглавена от министъра на транспорта Максим Соколов, който излита за Кайро.

65 психолози от Министерството на извънредните ситуации работят с роднините на загиналите. Над 100 от близките са получили и специализирана медицинска помощ.

Намерените тела на жертвите се транспортират до Кайро. От там ще бъдат извозени до Санкт Петербург, където ще бъдат разпознати. 

Припомняме, че самолет А-321 с полет KGL 9268 излита от Шарм ел Шейх към Санкт Петербург в събота в 5,51 ч. местно време. Връзката с лайнера се губи 23 минути след излитането.

На борда са се намирали 217 пътници и 7-членен екипаж. Според заявленията на египетските власти няма нито един оцелял. Това е най-тежката катастрофа в историята на руската авиация.

Източник: БЛИЦ
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари