Руски самолет кацна в царевична нива

0
Медии определиха маневрата като "чудото над Раменск" и заляха с хвалби пилота Дамир Юсупов
Медии определиха маневрата като "чудото над Раменск" и заляха с хвалби пилота Дамир Юсупов Видео: RT

Пътнически самолет направи аварийно кацане в поле до едно от московските летища, след като се сблъска с ято птици.

Ранени са поне 23-ма души, съобщиха агенциите, предава News.bg.

Airbus 321 на "Урал еърлайнс", превозващ 226 пътници и седем души екипаж, удря птиците, докато излита от московското летище "Жуковски към Симферопол, в Крим. Авиокомпанията посочва в изявление, че птиците са попаднали в двата двигателя на самолета, причинявайки неизправност. След това пилотът направи аварийно кацане в царевично поле на около 1 километър от летището.

Руските здравни власти съобщиха, че 23 души, включително пет деца, са хоспитализирани с наранявания. "Урал еърлайнс" хвали екипажа за неговия професионализъм в организирането на евакуацията. Кадри от местопроизшествието показват командира на полета, който насочва пътниците да се отдалечат от самолета през царевичното поле. Руски медии определиха маневрата като "чудото над Раменск", препратка към района на Московска област, където самолетът е кацнал.

Информационна агенция "Интерфакс" цитира източник, според който един човек е получил сериозни наранявания. "Комсомолская правда" хвали пилота Дамир Юсупов като "герой", спасил 233 живота, "като майсторски е кацнал със самолет без колесници със срив в двигател точно в царевично поле". Двигателите са изключени при аварийното кацане, а също така и оборудването за кацане, коментира Елена Михеева, говорител на руското гражданско въздухоплаване.

Неназован пътник, интервюиран от държавната телевизия обяснява, че самолетът е започнал да се клати силно, малко след излитането. "Пет секунди по-късно светлините от дясната страна на самолета започнаха да мигат и имаше миризма на горене. След това кацнахме и всички избягахме", допълва пътникът. На запис пък се чува как други пасажери благодарят за "втория си живот".

Източник: News.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари