Руски самолет-амфибия гаси пожари в Турция

0
Два самолета Бе-200ЧС помагат за потушаването на горските пожари
Два самолета Бе-200ЧС помагат за потушаването на горските пожари

Два самолета Бе-200ЧС помагат за потушаването на горските пожари

Руски самолет амфибия Бе-200ЧС се е включил в потушаване на пожар в района на турския курорт Кемер в южния окръг Анталия, съобщава ТАСС.

"Гъст дим от горските пожари се вижда от редица хотели по крайбрежието в Кемер. Хеликоптери, както и самолети-амфибии Бе-200ЧС се борят от въздуха", разказват очевидци, цитирани от агенцията.

Според Анадолската агенция горският пожар в района на Кемер е избухнал снощи и се е разпространил върху голяма площ заради силния вятър. В усилията за потушаването му освен наземните екипи са се включили също така 11 самолета и 22 хеликоптера, които загребват вода от морето и я изливат върху пламъците. Районът се наблюдава и от безпилотни летателни апарати.

На 18 юли пресслужбата на руското министерство на извънредните ситуации съобщи, че два самолета-амфибия Бе-200ЧС са излетели за Турция, за да помогнат за потушаването на горските пожари.

От началото на юли в Турция цари изключително горещо и сухо време. В някои окръзи температурите достигнаха 45-47 градуса по Целзий. Поради опасността от пожари властите в някои региони забраниха на хората да влизат в части от гористи местности, както и да организират пикници и да палят огън в много райони. Засилени са патрулите в селските райони и контролът върху спазването на мерките за предотвратяване на пожари.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    Бай Чеп
    При нас да не става, че няма кой да помага! Братушките са ни сърдити за русофобската политика, а брадърушките ги боли ...!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари