Руски обстрел унищожи хранителен склад в Одеса

0
Градът изглежда е бил атакуван като "отмъщение за сутрешния ни обстрел срещу нефтени платформи близо до Крим", заяви депутат
Градът изглежда е бил атакуван като "отмъщение за сутрешния ни обстрел срещу нефтени платформи близо до Крим", заяви депутат Снимка: АП

Градът изглежда е бил атакуван като отмъщение за сутрешния ни обстрел срещу нефтени платформи близо до Крим, заяви депутат

Взривове разтърсиха днес украинския черноморски пристанищен град Одеса, малко след като поставеният от Русия губернатор на анексирания Кримски полуостров каза, че украинските сили са атакували сондажни платформи, собственост на кримска компания за петрол и газ, предаде Ройтерс.

Първоначално говорител на регионалното управление потвърди, че в града е имало взривове, но не даде допълнителна информация и не спомена за жертви. После обаче украински военни казаха, че при руски ракетен обстрел е бил унищожен хранителен склад в Одеса. Украинските военни потвърдиха, че при удара жертви няма, предаде БТА.

Украинското оперативно командване "Юг" поясни, че руските военни са изстреляли 14 ракети по време на три часов обстрел в Южна Украйна в "безсилен гняв срещу успеха на нашите войници". Руските военни не коментираха веднага посочените данни.

Олексий Гончаренко, украински депутат от Одеса, заяви, че градът изглежда е бил атакуван, както той каза, като "отмъщение за сутрешния ни обстрел срещу нефтени платформи близо до Крим".

Сергей Аксьонов, който бе поставен от Москва за губернатор на кримския регион, анексиран от Русия през 2014 г., заяви по-рано днес, че сондажни платформи, които са собственост на енергийната компания "Черноморнафтогаз", са били подложени на атака в Черно море, край южното крайбрежие на Украйна. Той съобщи, че трима души са били ранени, а други седем се издирват.

Сондажните платформи се намират на 71 километра от Одеса, съобщиха от руската новинарска агенция "РИА Новости". Агенция Ройтерс не успя да потвърди веднага данните за атаката.

Украинските военни пък казаха по-рано днес, че са свалили поне една руска ракета в близост до Одеса. Градските власти съобщават, че 80 прозореца са били счупени от взира при прехващането на ракетата.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари