Руската църква в София прекратява своята дейност

5
България експулсира вчера предстоятеля на Руската православна църква в София и двама беларуски свещеници
България експулсира вчера предстоятеля на Руската православна църква в София и двама беларуски свещеници Снимка: Facebook

България експулсира вчера предстоятеля на Руската православна църква в София и двама беларуски свещеници

Руската църква в София „Свети Николай Мирликийски Чудотворец“ на този етап ще прекрати своята дейност, по-нататъшната ѝ съдба ще бъде решена от Руската православна църква (РПЦ). Това се посочва на страницата във Фейсбук на Посолството на Русия в България.

България експулсира вчера предстоятеля на Руската православна църква в София и двама беларуски свещеници, като ги обвини, че служат на геополитическите интереси на Москва, пише Любословие. Действията са въпрос на секретен доклад, аз само се запознах с него, нямам пряко отношение към вземането на това решение, то е на ДАНС, коментира днес премиерът Николай Денков.

Българският посланик в Москва Атанас Кръстин ще бъде извикан в министерството на външните работи на Русия във връзка с изгонването от България на свещеници от РПЦ, заяви посланикът на Русия в София Елеонора Митрофанова. В същото време тя отбеляза, че „никой няма да предприеме огледални действия срещу Българската православна църква в Москва“. „Ние не сме варвари“, добави Митрофанова.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    7
    Сашо
    Поредната правилна постъпка на правителството!
  • -1
    6
    Недоумяващ
    Защо си мисли Микрованова,че плаши някого,след като сме вражеска държава за Русия?И дали знае смисъла на думата - варвари ?
  • 3
    5
    Възмутен
    Доста пошли коментари от православни християни. Пък и двулични. Нищо ново под слънцето. Преди около стотина години, след установяването на дипломатически отношения с СССР, новите руски дипломати решават, че руската църква трябва да се затвори. Благодарение на Светия Синод и руския владика Серафим храмът е запазен, макар и трудно. За сравнение, в същия период руската църква в Австрия е превърната в музей на атеизма. Та както казах, нищо ново под слънцето. Останете със здраве и бъдете информирани
  • 1
    4
    Балканеца
    РПЦ и т.н. руски "патриарх" са бивши агенти на КГБ, репресивния апарат на комунистите- безбожници, които събаряха църкви и избиваха свещеници в Русия (същото правеха и българските им последователи). Тези хора нямат нищо общо с божиите дела и не са истински християни. Закриването на църквата не е голяма драма, руската църква и без друго е клон на българската. А вече и българската колко е адекватна е друг въпрос.
  • 2
    3
    раз-два
    Първият коментар е написан преди няма и час и вече има над 120 минуса, тия тролчета бая са се постарали с бота за оспамването на вота :D
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари