Руската църква отвори врати

1
Днес е първата литургия
Днес е първата литургия Видео: NOVA

Днес е първата литургия

Руската църква в София отново беше отворена, а днес е първата литургия в нея, предава NOVA. Храмът остана заключен близо 2 месеца, след като от България бяха изгонени трима служители на руския храм. Това се случи след доклад от ДАНС, според който те са работили срещу националната сигурност на страната. Храмът вече има нов настоятел- протойерей Владимир Тишчук.

При отварянето на храма в петък присъстваше и посланика на Русия в България Елеонора Митрофанова. Тя беше тази, която заключи църквата преди 51 дни, а отварянето съвпадна с 10 ноември – денят, в който България отбелязва пътя към демократичното си бъдеще.

След отварянето на храма Митрофанова заяви, че църквата е руска и те имат всички документи за нея. Повод за това стана мнението на българската прокуратура, според която българското правителство може да започне дело за собствеността на храма, на база 4 тома документи.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    3
    фена на Путин
    ТишчукЪ ! Като онази миризлива проститутка посланичката на нацизма ИлашчукЪ. И двамата са украински отрепки. Не ходете там докато братята не си възвърнат законните права над нея.
  • 4
    2
    Иван
    Чудя са на хората,кво дирите в тази дупка,че и листчета пишете,и руските власти ви се подиграват и се смеят с вас!Не ходете там, престъпници са,не свети лица..
  • 4
    1
    Moni levi
    Затворете я тази дупка,бандити я стопанисват,не ходете там,те се подиграват с миряните.не са никакви свети хора,мошеници са и бандити.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари