Руската полиция обяви за издирване естонския премиер

1
Говорителят на Кремъл заяви, че Кая Калас се издирва за "оскверняване на историческата памет"
Говорителят на Кремъл заяви, че Кая Калас се издирва за "оскверняване на историческата памет" Снимка: БГНЕС

Говорителят на Кремъл заяви, че Кая Калас се издирва за "оскверняване на историческата памет"

Руската полиция е обявила за издирване министър-председателя на Естония Кая Калас, държавният секретар на Латвия и министъра на културата на Литва. Говорителят на Кремъл Дмитрий Песков заяви, че Калас се издирва за "оскверняване на историческата памет", предава NOVA

Агенция ТАСС съобщи, че балтийските държавници са обвинени в "унищожаване на паметници на съветски войници". Според говорителката на руското външно министерство Мария Захарова, това било само началото. Балтийските политици рискуват да бъдат поставени под арест, само ако преминат руската граница. В противен случай обявяването им за издирване няма да има реални последици, коментират юристи.

"Смятаме, че военно нападение срещу страни от НАТО е много малко вероятно в близко бъдеще. Също така виждаме, че Русия е избрала път на дългосрочна конфронтация с "колективния Запад". Кремъл вероятно предвижда възможен конфликт с НАТО в рамките на следващото десетилетие. Това е от тяхна гледна точка, без да уточняват какво точно означава това, дали ще има преки военни действия в балтийските държави или някъде другаде", заяви Каупо Росин, ръководител на Службата за външно разузнаване на Естония.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    4
    daskal
    До 2 - Имаш изключително сбъркана представа за прибалтийските страни. Това е най-мекото, което мога да кажа за манталитета и културата ти.
  • -2
    3
    Бидон за Зеле, Колбаси от...
    Ха - ха, ама "каквото повикало - това се обадило"..ха - ха..
  • -3
    2
    🇧🇬🇧🇬🇧🇬💗💗💗🇷🇺🇷🇺🇷🇺
    Прибалтийските псевдо държави джуджета литва латвия и естония са много смешни. Нито едната не може да организира маратон по бягане, защото бегачите тъкмо ще загреят и вече няма да има накъде да бягат. Претенциите им обаче са оргомни, заедно с гравитацията която си придават тези три, малки озлобени курника. Точно като този измъчен от глад бесарабски циганин под мен. Ей, манго, вкусни ли са надениците в България ? Не е като в украйна да дъвчиш свинска кожа с малко сланина, нали ?
  • -3
    1
    Путлерчо капутяса
    ХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХАХА
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари