Руската общност в Русе отпразнува Нова година

0

Областният управител на област Русе г-н Галин Григоров отправи поздравления към Руската общност в региона по случай настъпването на Руската нова година.

Във връчения поздравителен адрес от негово име на председателя на Руския клуб в града г-жа Мевлюха Станчева се казва:

„Приемете пожеланията ми към всички Вас за крепко здраве, множество мигове щастие, късмет и удовлетвореност от постигнатото през годините!

Уважаема госпожо Станчева,

Вярвам, че с присъщите Ви професионализъм, отговорност и принципност ще работите все така активно за обогатяването и развитието на българо-руските отношения!...

Радостен съм, че днешното събитие се е превърнало в традиция за Русенската общественост!...”

Символичният домакин и водещ на вечерта, а именно г-жа Мевлюха Станчева, по-известна само като Маша Станчева, благодари на талантите от Общинския детски център за култура и изкуство, които всяка година допринасят за празничното настроение. Всички малчугани получиха подаръци, а присъединилите се Дядо Мраз и Снежанка раздадоха късмети за Новата година.

Празничната програма продължи с много песни и танци, като включваше още изпълнения на клуб за спортни танци „Настроение”, Тамбурашки оркестър „Русе”, както и на Фолклорния ансамбъл „Русчуклийче”. В програмата се включиха още добре познатия на русенци дует Мартин и Васил Сиромахови от Детска вокална група „Слънце”, триото Марина, Ева и Габриела, които изпълниха „Нова година”, а също и Марчело Петров, който зарадва присъстващите с песента „Арлекино”.

Сред официалните гости на тържеството, което се проведе вчера вечерта в хотел „Дунав Плаза”, бяха генералният консул на Русия в Русе г-н Андрей Громов, заместник-кметът на Община Русе по хуманитарни дейности г-н Иван Григоров, който връчи и поздравителен адрес на г-жа Маша Станчева от името на кмета г-н Пламен Стоилов, общински съветници и представители на бизнеса.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари