Руска фирма дава 70 хиляди долара за унищожаването на западни танкове

2
Кремъл приветства предложението
Кремъл приветства предложението

Говорителят на Путин заяви, че руските войски ще „изгорят” всички западни бойни машини

Кремъл днес приветства предложението на руска компания да бъдат изплащани възнаграждения на войници, които унищожат танкове западно производство на бойното поле в Украйна, предаде Ройтерс.

Руската компания "Форес" тази седмица предложи да изплати пет милиона рубли в брой (72 000 долара) на първите войници, които успеят да унищожат или да пленят произведен в САЩ танк "Ейбрамс" (Abrams) или германски "Леопард 2" (Leopard 2) в Украйна.

"Това свидетелства за единството и желанието на всички да допринесат както могат, по един или друг начин, пряко или косвено, за изпълнението на целите на специалната военна операция", заяви днес пред репортери говорителят на Кремъл Дмитрий Песков. "Що се отнася до тези танкове, ние вече казахме, че те ще изгорят. Смятам, че с подобни поощрения ще има още повече ентусиасти", добави той, цитиран от БТА.

Танковете западно производство, които са много по-съвременни от тези, които Украйна и Русия използват в конфликта сега, вероятно ще пристигнат на фронтовата линия в Източна и Южна Украйна едва след няколко месеца, посочва Ройтерс.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари