Русия заплаши НАТО с "катастрофални последици"

4
Европа първа ще се сблъска с тях, предупреди Константин Гаврилов
Европа първа ще се сблъска с тях, предупреди Константин Гаврилов

Европа първа ще се сблъска с тях, предупреди Константин Гаврилов

Русия предупреди днес за "катастрофални последици" за Европа в случай на ескалация в Украйна, предаде Ройтерс, цитиран от БТА.

Агенцията отбелязва, че предупреждението е отправено в момент, когато лидерите от НАТО се готвят да изпратят "позитивно послание" на Киев на среща, на която се обсъждат изгледите за присъединяване на Украйна към военния съюз.

Москва посочи експанзията на НАТО на изток като ключов фактор за решението си да нахлуе в Украйна преди близо 17 месеца, а Кремъл заяви вчера, че ако Украйна се присъедини към съюза, това ще представлява пряка заплаха за сигурността за Русия, на която Москва ще реагира ясно и решително.

В поредица изявления на високопоставени руски дипломати преди срещата на НАТО във Вилнюс Константин Гаврилов, който оглавява делегацията на Русия на преговорите във Виена по въпросите на военната сигурност и контрола над въоруженията, обвини САЩ в подклаждане на конфликта чрез снабдяването на Украйна с оръжия.

В интервю за руската агенция РИА Гаврилов каза, че Европа първа ще се сблъска с "възможни катастрофални последици", ако конфликтът, както каза той, ескалира. Гаврилов обаче не уточни какви биха били тези последици.

"Нека погледнем фактите - САЩ не се интересуват особено от съдбата на Европа", каза той, като обвини Вашингтон, че следва план, целящ да отслаби и да подкопае Русия.

По-рано руският посланик в САЩ Анатоли Антонов отправи подобни критики за "антируската" позиция на Вашингтон на срещата във Вилнюс.

"Прави се всичко възможно за подготвяне на местното обществено мнение за одобряването на всякакви антируски решения, които ще бъдат взети във Вилнюс през следващите дни", заяви Антонов в "Телеграм".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    13
    .!. за ванчо
    И да се пишеш Курамиянко или zzтанко все си тъпака ванко🤣 +0.01₴
  • 2
    12
    до 8
    ще се блещят и ще мигат на парцали изумени с отворена уста и само ще повтарят ... "ама как така?! ... ама как така стана?! ... на нас едно ни говореха, то стана обратното?!" и после тея от тях за които все още има някъква надежда ще осъзнаят че до тоя момент голяма част от зрелия им живот е бил една голяма лъжа, ама това ще са много малко хора, гордостта е трудна за преглъщане и повечето ще въведат някъква друга ментална гимнастика.... на мене запада ще ми е по-интересно какво ще даде като обяснение накрая как така са загубили катастрофално като преди това са тръбели как "руснаците са толкова зле че умират само от въздуха в украйна" а "великите украинци са толкова велики че даже оставят всяка област да я пази 1/4 украинец и даже оръжия не му дават понеже той само внушетелния си вид на 1/4 човешко същество прави така че руснаците да се дисинтегрират от деморализация"
  • 6
    11
    до 10
    кво чакаш, бягай във вилнюс и отвори очите на ръководството на натуту, че рашките са гола вода и да ги почват?!? а дано, ама надали! ако беше толкова слаба русия, досега да са я разкостили, ама тва не е като да водиш война с държавиq дето воюват с пръчки! русията воюва със сапьорни лопатки! :) :) :)
  • -14
    10
    До 4
    Какъв ядрен потенциал в Русия, бе червен тъпанар ! Русия е неуправляема от месец насам и не се знае какво ще направи ! Един готвач ги постави на колене с 25000 души ,та камо ли НАТО и САЩ ! Нали ще изгориш и ти бе тъпо говедо ! Бе прост народ има в БГ и нямате умиране ! Не разбрахте ли ,че вашата матушка е 50 години назад в социалното си развитие ! С тях ли искате да вървите ! Къде е ЕВРОПА,къде е Русия ?
  • -8
    9
    До 6
    Същите безмозъчни тролове са и от другата страна, псевдопатриоти и пишман русофили. Хора не познаващи собствената си история и ролята на Русия в нея.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари