Русия забрани Дойче Веле

1
Руското правителство планира процедура за признаването на медията за чужд агент
Руското правителство планира процедура за признаването на медията за чужд агент Снимка: Дойче Веле

Руските власти затварят бюрото на ДВ в Москва, а служителите на медията там остават без акредитация

Властите в Русия ще започнат и процедура, с която да обявят, че ДВ изпълнява функциите на чужд агент в страната, предаде медията.

Руското външно министерство обяви, че затваря кореспондентското бюро на ДВ в Москва. Всички служители на медията в Русия ще загубят акредитацията си.

Русия обяви също, че ще "прекрати сателитното и друго излъчване на ДВ" на територията на страната.

Решението идва след като Русия разкритикува решението на германския регулатор да забрани излъчване на програми на немски език на руската държавна телевизия "Раша тудей" (RT) и го обяви за атака срещу свободата на изразяване и свободата на печата.

Руското правителство също така заяви, че планира да започне процедура за признаването на ДВ за чужда медия, изпълняваща функциите на чужд агент.

Кремъл ще състави и списък на официални лица, участвали в ограничаването на излъчването на RT в Германия, на които ще бъде забранено влизането в Руската федерация.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 5
    3
    Който и да е
    Трябва и в България да ги забранят тези боклуци.
  • 8
    2
    Вярно решение
    Така се прогонват чужди агенти.На цял свят му е ясно че журналист,дипломат,кулурно аташе,бизнесмени,търговски представители,нпо-та са от как свят светува прикритие за разузнавачи и анализатори
  • 9
    1
    русенец
    Крайно време беше да се забрани тази лайняно жълта медия. То и блиц са класи над тези! А блиц са боклуци.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари