Русия включи Норвегия в списъка на неприятелските държави

1
През април Норвегия експулсира 15 руски дипломати за предполагаем шпионаж
През април Норвегия експулсира 15 руски дипломати за предполагаем шпионаж

През април Норвегия експулсира 15 руски дипломати за предполагаем шпионаж

Руското правителство включи Норвегия в списъка на чуждите държави, извършващи неприятелски действия, насочени срещу дипломатическите и консулските представителства на Русия зад граница, съобщи интернет страницата на министерския съвет, цитирана от ТАСС.

"Заповедта е приета в изпълнение на указа на президента на Руската федерация за прилагане на мерки на въздействие срещу неприятелските действия на чужди държави". Указът предполага ограничение до пълна забрана на възможността на неприятелските държави да назначават в посолства, консулства, представителства на държавни органи и държавни учреждения служители, които се намират на територията на Русия", се казва в изявление на правителството.

Отбелязва се, че в утвърдения от правителството списък покрай назованите страни се упоменава и броят на физическите лица, намиращи се на територията на Русия, с които дипломатическите мисии на съответните неприятелски държави, техните консулства, представителства на държавни органи и учреждения могат да сключват трудови договори. "Съгласно новите разпореждания за Норвегия е определен лимит от 27 души", посочват от руското правителство.

Ройтерс припомня, че през април Норвегия експулсира 15 руски дипломати за предполагаем шпионаж, а в отговор на това Москва изгони 10 норвежки дипломати.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 0
    19
    до 18
    Разбери се с експертите от световната банка, явно си по-голям експерт от тях, но аз едно разбрах, от икономика абер си нямаш, на такива им викам гугъл експерти!
  • 0
    18
    От "кьоравия" до невиждащия
    хехе, ама ти ако наистина гледаш от този сайт на брой население, то тогава е наистина странно. При такава висока покупателна способност би означавало РуZZия да я блянувана страна и от цял свят да атакуват границите й за икономическо убежище. Хучаво цитираш, ама обмисли, ако наистина се водим от брутен вътрешен продукт на глава от населението по отношение на разходите за живот, то тогава в РуZZия, какъвто и да е брутния вътрешен продукт спрямо разхода за живот, то идва изкривена цифра. Разход за живот в една азиатска страна живееща още в 19 век спряво цлата военна промишленост и добив на природни богатства не е вярна картината. А до 15 коментатор, споко, аз не ги мисля ватниците. Със сигурност някога ще се оправят, но преди това има две условия - първото е да линчуват Путлер - второто е да успеят да изпатят всички репарации и контрибуции за своите военни и човешки престъпления. Едва след това ватниците ще успеят да се оправят, естествено при условие че все още имат природни ресурси и тези ресурси са все още в техни граници
  • 1
    17
    до 13
    ами англия още ли се брои от европейския съюз или не понеже сами излязоха? понеже имам приятели от Русе, които живеят там и ми казват, че проблема със зависимите е страшен, единия иска до 2024 да се връща, понеже е отвратен от държавата и малоумния народ... в кои европейски държави няма проблем с наркотиците? швейцария? лихтенщайн? андора? сан марино? ватикана? люксембург? само държавите, където качеството на живот е много добро и няма бедна класа и системата работи... ами Сингапур? нея не можем ли да дадем за пример? там свободата на словото е ограничена, особена да критикуваш властта, но пък който живее там, живее страхотно, сигурно един бездомник или клошар няма в цял Сингапур. ай кажи ми как ще направиш в България да е като в изброените по-горе европейски държави или Сингапур? трябва да дойдеш с милионна армия и цялата мафия да бъде наредена на стадионите с публика (както е правил Аугусто Пиночет) и да бъдат разстреляни, нито един да не се измъкне и след това да се назначи проверени управници.. знаеш ли кога ще стане това? никога. освен това всичката мафия като се избие, поне с 1 милион ще намалее населението на държавата, ако ли не и с повече
  • 2
    16
    до кьоравия 14
    Дал съм ти линк, ама ти не знаеш какво е това РРР и за какво се ползва, читателю на Гугъл! Просвети се - Паритетът на покупателната способност (PPP) е икономически показател за сравняване на жизнения стандарт между различните страни, като се вземе предвид брутният вътрешен продукт на глава от населението по отношение на разходите за живот във всяка държава. Ей ти го пак, виж и ние къде сме в тази класация! https://data.worldbank.org/indicator/NY.GDP.MKTP.PP.CD?locations=RU&most_recent_value_desc=true
  • 2
    15
    до 14
    "Вярвам само в тази статистика, която сам съм изготвил." Уинстън Чърчил. То преди няколко години Мудис заяви, че Лемън Брадърс е първокласна и сигурна банка. На следващият ден първокласната банка обяви фалит. Не вярвай на всичко написано, драги. Опитай се да мислиш със собствената си глава, без значение кой и колко време се е опитвал да я изшлайфа. :) Не ги мисли руснаците, те ще се оправят без значение твоето мнение. Мисли за себе си!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

На пазара:
- Едно кило ягоди!
- Какви предпочитате, български или брани от българи?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари