Русия спира газа по „Северен поток“ от 31 август до 2 септември

0
Като причина за спирането се посочва нуждата от ремонт
Като причина за спирането се посочва нуждата от ремонт Снимка: NIKOLAY DOYCHINOV / AFP via Getty Images

Като причина за спирането се посочва нуждата от ремонт

Руският газов монополист "Газпром" обяви, че на 31 август ще спре изцяло доставките на синьо гориво по "Северен поток-1" за срок от три дни, съобщи Ройтерс, като се позова на ТАСС,  предаде БТА.

Като причина за спирането се посочва нуждата от ремонт на единствената работеща турбина по тръбопровода.

Ремонтът трябва продължи до 2 септември, когато газоподаването трябва да бъде възстановено до обем от 33 милиона куб. м. на денонощие, посочват от "Газпром".

Новината очаквано се отрази негативно на пазарите и цената на газа скочи моментално с 5 на сто до над 2700 долара за 1000 куб. м, сочат данни от търговските платформи. Само днес цената на газа се е покачила с 8 процента.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 3
    6
    до 2
    Пише се БатеНберг! А когато американците бомбардират София през Втората Световна и български асове загиват в битка с тях, нищо не казваш...
  • 4
    5
    До 2 и 4:
    Разбрахме, че си ваксинирана минетчийка! Децата си как целуваш с тази уста, миндил долнопробен?
  • -8
    4
    До 1
    Явно, са ти набутвали и на теб без вазелин,щом знаеш и злосторничиш...
  • 8
    3
    До долния:
    Капут използван, изваден от €врогейски гъзззз!
  • -11
    2
    Мама ти рашистка
    Кой на кого е набил ще се проличи след година две. Да не стане именно джуджето диктатор да моли за милост. Той безспорно има заслуги да развенчае мита за "големия брат". Едностранно ни обяви за вражеска държава, както едностранно неговия предшественик Сталин нападна и окупира България през 1944 г. Или като руския император, който не искаже силна България, обяви се против Съединението и организира детронирането на Батемберг. Или когато помбардираха Варна през 1914 г. Само последовател на Тиквата, Корнела и на Копейкин искат да поддържат добри отношения с Империята на Злото. Единият изгради газов канал, който е празен, другия развява чужди знамена на националния празник, а третата уж заявява, че няма изнесени оръжия, а тайно изнася с нейния подпис. Та за кого от трипата си гласувал?
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

- Случвало ли ти си е мъжът ти да те завари в леглото с непознат?
- Не, само с приятели.

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари