Русия се оттегля от проекта Международна космическа станция

0
Изграждането на собствена руска орбитална станция ще бъде ключов приоритет на "Роскосмос"
Изграждането на собствена руска орбитална станция ще бъде ключов приоритет на "Роскосмос"

Изграждането на собствена руска орбитална станция ще бъде ключов приоритет на "Роскосмос"

Руската държавна корпорация за космически дейности "Роскосмос" ще се оттегли от проекта за Международна космическа станция (МКС) след 2024 г., беше обявено след среща във вторник между генералния директор на "Роскосмос Юрий Борисов и руския президент Владимир Путин, съобщи руската агенция "Интерфакс", цитирана от БНР.

"Разбира се, че ще изпълним всичките си задължения към нашите партньори, но решението и излизането от тази станция след 2024 г. е взето“, каза Борисов. Според Борисов дотогава Руската федерация ще започне да формира Руската орбитална станция (РОСС).

Освен това новият ръководител на космическата агенция заяви, че основната цел на "Роскосмос" ще бъде да предостави на руската икономика необходимите космически услуги, като навигация, комуникации, предаване на данни, метеорологична и геодезическа информация.

"Изграждането на собствена руска космическа станция ще бъде ключов приоритет в усилията на "Роскосмос" за пилотно изследване на космоса", каза изпълнителният директор на "Роскосмос“ Юрий Борисов.

"Ще продължим пилотната програма в съответствие с одобрените планове. Нашите основни приоритети ще бъдат насочени към изграждането на руска космическа станция“, каза той по време на срещата си Путин.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    AAAAAAAA
    Браво на Русия! Така трябва! Всички държави на планетата трябва да се дистанцираме от урода сащ! България трябва да спре зависимостта си от урода сащ!
Зареди още коментари

Най-четени новини

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари