Русия се готви да обяви Алла Пугачова за "чуждестранен агент"

0
Това съобщи ръководителят на Федералния проект за сигурност и борба с корупцията Виталий Бородин
Това съобщи ръководителят на Федералния проект за сигурност и борба с корупцията Виталий Бородин Снимка: БТА

Това съобщи ръководителят на Федералния проект за сигурност и борба с корупцията Виталий Бородин

Музикалната легенда Алла Пугачова е напът да бъде призната за "чуждестранен агент“ в Русия, съобщава вестник "Коммерсант“, предаде Фокус.

Ръководителят на Федералния проект за сигурност и борба с корупцията Виталий Бородин обяви, че е получил отговор от Генералната прокуратура на съответното искане. По думите му прокуратурата ще поиска от Министерството на правосъдието да започне съответната процедура.

"Получих отговор от Генералната прокуратура на Руската федерация на жалбата си. Започна процедурата за признаване на Алла Пугачова като чуждестранен агент... Надявам се, че регулаторните органи ще сложат край на този въпрос“, написа Бородин в канала си в Telegram. Вестникът обаче подчертава, че той не е предоставил никакъв документ в подкрепа на думите си.

Алла Пугачова и съпругът ѝ Максим Галкин (вече обявен за чуждестранен агент) заминаха за Израел през пролетта на 2022 година. През септември с.г. Министерството на правосъдието на Русия добави Максим Галкин към регистъра на чуждестранните агенти. След това Алла Пугачова също поиска да бъде включена в него, тъй като тя "се солидаризира със съпруга си“. През декември 2023 година стана известно, че Следственият комитет не е образувал наказателно производство срещу певицата и нейния съпруг за дискредитиране на руската армия и е върнал материалите на Главното управление на МВР за Москва.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -2
    4
    хаха
    САЩ не ги мислете. Имат много кусури, но те си избират нов вожд на всеки 4 години. Ей там е разковничето на демокрацията. Путлер е несменяем от първото му избиране, включително в нарушение на руската конституция. Така става когато един човек овладее напълно държавата, службите и медиите. Накрая всички такива диктатори приключват с повеждане на безсмислена война и самоубийство в бункера в най-добрия случай. В най-лошия вариант свършват като Садам или Кадафи - живи набити на кол през гз от най-верните им фенове. Това последното го има и на видео някъде из нета, но не е за хора със слаби сърца.
  • 2
    3
    ссаа
    сащ се готви да обяви джоусеф байдонец за дементен
  • -3
    2
    Мунчо
    уникални простаци
  • -3
    1
    Путин Хуйло
    Няма лошо, всички агенти само Путьо е златен мамин ненагледен
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари