Русия създава безплатни криобанки за сперматозоидите на мобилизираните руснаци

0
Криобанките са предназначени за гражданите, мобилизирани за участие в специалната военна операция за 2022 - 2024 година
Криобанките са предназначени за гражданите, мобилизирани за участие в специалната военна операция за 2022 - 2024 година Снимка: iStock

Криобанките са предназначени за гражданите, мобилизирани за участие в специалната военна операция за 2022 - 2024 година

Руското правителство ще плати за съхранението на спермата и за лечението на безплодие на войниците, мобилизирани да се бият във войната срещу Украйна, съобщи председателят на Руския съюз на юристите Игор Трунов, цитиран от ТАСС, предава БГНЕС.

Русия ще плати за събирането и съхранението на сперматозоиди в криобанки от федералния бюджет "за гражданите, мобилизирани за участие в специалната военна операция за 2022 - 2024 година", заяви Трунов, след като Министерството на здравеопазването одобри молбата на юристите за финансова помощ. Правителството ще финансира и "безплатна квота за лечение на безплодие", каза Трунов.

След завръщането си тези, които се възползват от предложението, ще могат да получат безплатно биоматериала си в рамките на правилата на задължителното си медицинско осигуряване.

Президентът Владимир Путин обяви така наречената "частична мобилизация" на 300 000 руснаци през септември, в разгара на успешната контраофанзива на Украйна в лицето на инвазията на Москва. Реалният брой на мобилизираните руснаци не е известен.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари