Русия предотвратила атентат в църква в Крим

1
Според съобщението са задържани шестима руски граждани, които са се готвели да задействат самоделно взривно устройство в православна църква на анексирания от Москва полуостров "с цел сплашване на населението"
Според съобщението са задържани шестима руски граждани, които са се готвели да задействат самоделно взривно устройство в православна църква на анексирания от Москва полуостров "с цел сплашване на населението"

Предотвратен е терористичен акт в православен храм в Крим, подготвян от привърженици на украинската организация "Десен сектор"

Това съобщи днес пресслужбата на руската Федерална служба за сигурност (ФСС), предадоха РИА Новости и ТАСС, посочи БТА. "Десен сектор" е забранена в Русия като националистическо и екстремистко сдружение.

Според съобщението са задържани шестима руски граждани, които са се готвели да задействат самоделно взривно устройство в православна църква на анексирания от Москва полуостров "с цел сплашване на населението".

В гаража на един от задържаните са открити компоненти за изготвяне на взривно устройство с поразяващи елементи и експлозиви, както и кореспонденция във връзка с подготвяния атентат, потвърждаваща според ФСС, че групата е пропагандирала радикална идеология чрез Интернет.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари