Русия прави "крематориуми" за европейски стоки

0
Путин издаде миналата седмица указ за унищожаване на всички хранителни стоки от Европа
Путин издаде миналата седмица указ за унищожаване на всички хранителни стоки от Европа

Руските власти започнаха унищожаването на хранителните продукти, забранени за внос с ембаргото.

То бе наложено преди  година, заради  европейските санкции.

Руският президент Владимир Путин издаде миналата седмица указ за унищожаване на всички хранителни стоки, чийто внос се смята за „заплаха за сигурността” на страната.

Телевизия "Русия 24" показа как девет тона сирене, нелегално внесено от Европа, беше смачкано с булдозер и заровено в земята, край град Белгород на границата с Украйна, предаде БНР, като се позова на Ройтерс.

 Представителят на руското министерство на земеделието Михаил Дунин пък съобщи за тон и половина европейско месо в Московска област, което ще бъде унищожено в инсинератор.

Във вторник в Самара бяха унищожени 114 тона европейско свинско месо, отбелязва АФП. Досега тези продукти просто бяха връщани обратно от митниците, но сега те ще бъдат унищожавани, независимо дали са конфискувани на границата или в магазините.

Над 270 хиляди души са подкрепили онлайн петиция с призив президентът Путин да отмени решението си и храната да се раздаде на хора в нужда. Служители в Кремъл също изразяват недоумение от идеята за „хранителни крематориуми”, а руски свещеник дори заклейми кампанията на властите като грях.

Иззети са още 73 тона праскови и нектарини в Смоленска област близо до границата с Беларус, превозвани транзитно с фалшив турски сертификат. Около 40 тона домати с европейски произход  също ще бъдат унищожени в Смоленска област.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари