Русия подари на Франция кученцето Добриня!

0
Руската полиция е търсела за кученцето име, започващо с "Д" в памет на Дизел
Руската полиция е търсела за кученцето име, започващо с "Д" в памет на Дизел

Русия връчи на Франция кученце немска овчарка в знак на солидарност след смъртта на куче от специалните части на френската полиция в акция срещу терористи в Сен Дени на 18 ноември след парижките атентати от 13 ноември, предадоха Франс прес и ТАСС.

Седемгодишната белгийска овчарка Дизел загина при щурма на квартира, където се укриваха извършители на парижките атентати, пише Novini.bg

"Тя пое взривната вълна от експлозиви на терористка-камикадзе и спаси живота на човешките си колеги", заяви на тържествена церемония в посолството на Франция в Москва руският заместник-външен министър Игор Зубов, който подчерта, че атентатите в Париж са потресли целия свят.

Русия полицейските кучета са обичани не само от полицаите, а и от обикновените граждани" и връчването на това кученце на френската полиция се приема от руснаците "като символ на единството на двата ни народа в непримиримата борба с тероризма", заяви Зубов, който връчи кученцето на френския посланик в Русия Жан-Морис Рипер.

а мен е голяма чест да ви посрещна в посолството на Франция", заяви Рипер на церемонията, на която присъстваха руски и френски военни. Той увери, че кученцето на име Добриня е очаквано с ентусиазъм в Париж и всичко е подготвено за посрещането му. Кученцето обаче ще остане в Русия докато приключи карантинният му период, който трае от един до три месеца, уточни Зубов.

"Това е едно от най-добрите ни кученца, то е едро, силно, чистоплътно и много симпатично", каза той. Руската полиция е търсела за кученцето име, започващо с "Д" в памет на Дизел. То е кръстено на популярния руски богатир Добриня Никитич, "който олицетворява силата, доблестта и грижата за ближните", обясни Зубов.

"Майка му е куче-следотърсач, а баща му е обучен да издирва взривни вещества, така че има добри корени. Надяваме се, че то дълги години ще стои на стража във вашата страна", каза Зубов на Рипер.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари