Днес Добриня пристига във Франция

0
Кученцето ще бъде предадено на специалните части на френската полиция от посланик при пристигането му от Москва
Кученцето ще бъде предадено на специалните части на френската полиция от посланик при пристигането му от Москва

Кученцето порода немска овчарка Добриня, което Русия подари на Франция на мястото на полицейската белгийска овчарка Дизел, която бе убита при щурма срещу предполагаемия организатор на атентатите от 13 ноември в Париж, пристига днес във Франция, предаде Франс прес, цитирани от Novini.bg

Кученцето ще бъде предадено на специалните части на френската полиция от посланик при пристигането му от Москва на летище "Шарл де Гол" в 17.10 ч. по Гринуич. Добриня е кръстено на прочутия руски богатир Добриня Никитич. 

То бе връчено на 7 декември на церемония в Москва на френския посланик в Русия Жан-Морис Рипер. Кученцето обаче трябваше да остане още няколко седмици в Русия, за да премине ветеринарни прегледи и карантина.

Седемгодишната женска белгийска овчарка Дизел бе убита на 18 ноември при щурма на апартамент в Сен Дени, северно от Париж, където се укриваха трима джихадисти, включително Абделхамид Абауд, едно от главните действащи лица в атентатите от 13 ноември, които взеха 130 жертви в Париж.

Подаряването на Добриня идва в обстановка на подобряване на френско-руските отношения. В края на ноември френският президент Франсоа Оланд посети Москва и се срещна с руския си колега Владимир Путин, отбелязва АФП.

Източник: Novini.bg
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари