Русия отправи остро предупреждение към САЩ

0
Москва обвини Вашингтон, че се опитва да използва сегашните антиправителствени протести в Иран
Москва обвини Вашингтон, че се опитва да използва сегашните антиправителствени протести в Иран

Русия предупреди САЩ да не се намесват във вътрешните работи на Иран. 

Москва обвини Вашингтон, че се опитва да използва сегашните антиправителствени протести там, за да подкопае споразумението за ограничаване на иранската ядрена програма, предаде ТАСС, цитиран от БТА.

"Ставащото в Иран е негова вътрешна работа, която привлича вниманието на международната общност. Но въпреки множеството опити да бъде изопачена същността на ставащото там, аз съм уверен, че нашият съсед - приятелска нам страна, ще успее да преодолее сегашните трудности и да излезе от този период като по-укрепнала страна и като надежден партньор при решаването на различни проблеми, включително и на тези, които са свързани с по-нататъшното изпълнение на (ядреното споразумение)", каза заместник-външният министър Сергей Рябков, цитиран от ТАСС. 
Според Рябков в сегашната ситуация Вашингтон се поддава на изкушението да използва момента, за да постави нови въпросителни пред споразумението, което показва, че става дума за преднамерен опит то да се разклати и да се подкопае вярата на международната общност в него.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари