Русия обвини Украйна в нападение срещу руски журналисти

0
Телевизионен кореспондент е бил ранен от отломки от боеприпаси при нападение с украински дрон
Телевизионен кореспондент е бил ранен от отломки от боеприпаси при нападение с украински дрон

Телевизионен кореспондент е бил ранен от отломки от боеприпаси при нападение с украински дрон

Руското министерство на отбраната съобщи днес, че група руски журналисти са били атакувани от украинските въоръжени сили в Запорожка област, предаде Ройтерс. Южната Запорожка област е една от четирите, които Русия обяви за анексирани след началото на инвазията си с десетки хиляди войници през февруари миналата година.

Според информация на ТАСС телевизионен кореспондент е бил ранен от отломки от боеприпаси при нападението, извършено с украински дрон. Репортерът е бил откаран в медицинско заведение, като няма опасност за живота му, уточни руското министерство на отбраната.

"На 22 ноември 2023 г. въоръжените сили на Украйна нанесоха удар с осколочни боеприпаси от безпилотен летателен апарат по група от руски журналисти, изготвящи материали за обстрела на украинските въоръжени сили по населени места в Запорожка област. В резултат от атаката на украинските безпилотници охлузни рани е получил кореспондентът на телевизионния канал "Русия 24" Борис Максудов", се казва в съобщението на министерството, цитирано от ТАСС.

Агенцията уточнява, че във въпросната група журналисти е бил и нейният фоторепортер Алексей Коновалов, който не е пострадал.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари