Русия няма да мобилизира най-добрите си спортисти

0
Боксовата суперзвезда Николай Валуев попадна сред повиканите на военна служба
Боксовата суперзвезда Николай Валуев попадна сред повиканите на военна служба Снимка: Getty Images

Министерството на спорта: Спортистите трябва да мислят единствено и само за тренировки

След като в последните дни редица бивши спортисти бяха мобилизирани за армията на Русия, в страната решиха да вземат мерки, с които да предпазят от мобилизация най-добрите си спортисти. Сред тези, които бяха повикани на военна служба, попаднаха боксовата суперзвезда Николай Валуев, както и Динар Билялединов, който бе дългогодишен футболен национал на страната си, предаде Dir.bg.

Според информация в местните медии обаче от спортното министерство на страната вече изготвя списъци, в които ще попаднат елитните атлети на Русия и така те няма да могат да бъдат пратени на фронта. 

"Спортистите трябва да мислят единствено и само за тренировки, а не за това дали ще ги повикат в армията или не", заяви анонимен източник от министерството на спорта, цитиран от Матч ТВ.

Решението е било взето на закрито заседание вчера, а всички регионални министри на спорта са били информирани за това. В близките дни те ще получат и по-конкретна информация за това точно кои спортисти няма да попадат в мобилизационните списъци.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари