Русия национализира най-голяма автокъща в страната

1
Собственикът на "Ролф" отдавна е винен от руските власти, че незаконно изнася пари от страната
Собственикът на "Ролф" отдавна е винен от руските власти, че незаконно изнася пари от страната

Собственикът на "Ролф" отдавна е винен от руските власти, че незаконно изнася пари от страната

Руската прокуратура е завела дело в съд в Санкт Петербург за национализиране на автокъща "Ролф", която преди седмици беше поставена под временен държавен контрол, предаде Ройтерс.

Съдът посочи, че е приел иска на прокуратурата за изземане на всички акции на "Ролф", най-голямата руска автокъща, и свързаните с нея компании с аргумента, че става дума за "собственост, придобита в нарушение на антикорупционното законодателство". Веднъж иззети, акциите трябва да бъдат предадени на държавата, посочи съдът.

Руският бизнесмен Сергей Петров, който е собственик на "Ролф", отдавна е винен от руските власти, че незаконно изнася пари от страната, и срещу него има издадена заповед за арест. Петров, който живее в Австрия, отрича обвиненията.

През декември 2023 г. руският президент Владимир Путин постави "Ролф" под временен държавен контрол. Кремъл твърди, че мярката е следствие на "икономическа целесъобразност и в съответствие с действащото законодателство".

Петров окачестви случилото се като поредния удар по "инвестиционния пейзаж в Русия" и допълни, че "властите действат в интерес на една структура, която изкупува активи".

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 9
    4
    Към трети
    Тебе ще сложим за личен пример и късмет.Не бъркай сиренето с парите и приятелството.Комунизма няма нищо общо със тези които опоскаха държавата.Държаватс трябва да захлеби.Ние не сме Франция,Англия,Италия,САЩ.Тоз народ чии ще дири?
  • -5
    3
    До 1
    Направо да връщаме комунизма,така ли предлагаш...И кой да е червения идол от двамата...
  • 7
    2
    Забравих
    Златодобива също.
  • 8
    1
    Така се прави
    Така трябва и тук да стане със енергоразпределителните дружества,вик -та, тецове,бтк,пътно строителство о мостове.Ж.П.транспорта.За офшорките изобщо да нямат работа тук.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Най-висша форма на препоръка в България: "Кажи, че аз те пращам"!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари