Москва: НАТО увеличава военното си присъствие по границите на Русия

0
Според шефа на руския Съвет за сигурност най-уязвими са пограничните територии на Калининградска и Псковска област и Република Карелия
Според шефа на руския Съвет за сигурност най-уязвими са пограничните територии на Калининградска и Псковска област и Република Карелия Снимка: kremlin.ru

Според шефа на руския Съвет за сигурност най-уязвими са пограничните територии на Калининградска и Псковска област и Република Карелия

Секретарят на руския Съвет за сигурност Николай Патрушев заяви, че НАТО увеличава военното си присъствие по границите на Русия, предаде Ройтерс, цитирана от БТА.

На съвещание за положението в северозападната част на Русия, Патрушев каза: "Допълнителни заплахи се оформят от увеличаването на силовия потенциал на НАТО в близост до границите на Русия". Според него "най-уязвими са пограничните територии на Калининградска и Псковска област и Република Карелия".

Шефът на руския Съвет за сигурност допълни, че доставките от Запада на крилати ракети с голям обсег “Сторм шадоу“ на Киев напълно противоречи на международните норми за въоръжаване, предаде ТАСС. Според Патрушев страните от НАТО продължават да доставят на Украйна повече от 600 вида оръжие и военна техника “с цел удължаване на военния конфликт, създаване на условия за поражение на Русия“.

На проведеното в Сиктивкар съвещание Патрушев отбеляза, че САЩ и Великобритания провеждат информационна кампания, чиято цел е да подкопае конституционните устои на Русия и да дестабилизира ситуацията в страната

Украинското разузнаване и диверсанти, както и международни терористи се опитват да действат все по-активно на руска територия, каза още секретарят на руския Съвет за сигурност. Той предупреди, че в резултат на това налице е сериозното увеличаване на рисковете от "терористични актове, включително използването на безпилотни летателни апарати“, както за критично важни и потенциално опасни обекти, така и на места с големи струпвания на хора, „включително в социално значими обекти".

Убийствата на Даря Дугина и Владлен Татарски и взривяването на колата на Захар Прилепин са извършени от Киев в координация със специалните служби на Вашингтон, заяви още Патрушев, предаде Ройтерс.

"Създавайки нови заплахи за националната сигурност на Русия, храненият от англосаксонците киевски неонацистки режим пренесе терористичните действия на територията на нашата страна", посочи той.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • -9
    3
    Ванга
    Само че, Ванга е казала друго и то доста отдавна: "Всичко ще се размрази като лед, само едно ще остане недокоснато – славата на Владимир" Сега дали говори за Владимир Путин или за Владимир Зеленски.... аааа, то пък Зеленски не я иска тая слава и се прекръсти на Володимир... Ако пък ти е интересно потърси продължението на пророчеството :)
  • 10
    2
    русенец
    вие като лъгахте, че правите учения на границата с Украйна, а после най-подло я нападнахте, кво да кажем? :)
  • 7
    1
    Ванга
    2023-ТероруZZстан ке падне! АМИН!!! Путлер капут! Героям Украiна слава!!!
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари