Русия изтегля войските си от Херсон

1
Жители на Херсон протестират на 20 март 2022 г. срещу руската окупация на южния украински град
Жители на Херсон протестират на 20 март 2022 г. срещу руската окупация на южния украински град Снимка: БТА / АР

Това се определя като едно от най-сериозните отстъпления на Русия след инвазията ѝ в Украйна

Русия ще изтегли войските си в Украйна от западния бряг на река Днепър, включително от град Херсон. Руският министър на отбраната Сергей Шойгу издаде такава заповед днес на фона на украинските атаки в района, предадоха световните агенции, цитирани от БТА.

Съобщението се определя като едно от най-сериозните отстъпления на Русия след инвазията ѝ в Украйна и потенциален повратен момент във войната.

Херсон бе единственият областен център в Украйна, който руските въоръжени сили успяха да превземат, след като нахлуха в съседната страна на 24 февруари тази година. Русия установи контрол над града на 3 март.

Командващият т. нар. руска специална военна операция в Украйна генерал Сергей Суровикин докладва днес на министъра на отбраната, че снабдяването на Херсон вече е невъзможно.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 2
    6
    daskale?
    taka li? gledam v severna koreq ot 70 godini vastavat samo chak ushite im pliushtqt
  • 1
    5
    daskal
    Какъв Херсон?! Те не могат да оправят собствената си кочина. За какво са им още територии? Кой и как ще живее там? Руснаците сами ще въстанат срещу Путин и ще свалят омразния му режим. Такава е съдбата на всички диктатори.
  • -1
    4
    Путкин
    На чибурашките им останаха няколко завладени села, и тях ще предадът в знак на добра воля...че и Крим сигурно. Затова всички овчи главички да се мобилизират, да си купуват тампони и да тръгват да Асвабаждават света от джендари- цар бункер издаде указ,,,,
  • 2
    3
    що така бе путлер
    Къде е могъщата армия на Руслямистан? Кадиров къде е ?
  • 0
    2
    Няма
    Как да бъде написано по друг начин заглавието на статията тук в България специално! Всеки има някаква съвест а и морал да приема определена информация. Всичко стана платено тук включително и журналистиката. Някой не е казал не е спрял тока и водата нали. Някой също така не е казал не е хакнал интернета на цяла държава а защо не и на целия свят. Така, че първия коментатор може да се успокои и да напише още умни неща :)
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари