Русия изстреля междуконтинентална ракета "Топол-М"

1
Целта на изстрелването е да потвърди полетно-техническите характеристики на ракетния комплекс
Целта на изстрелването е да потвърди полетно-техническите характеристики на ракетния комплекс Снимка: Getty Images / Guliver

Учебно-боево изстрелване на междуконтинентална балистична ракета "Топол-М" е било извършено от изпитателния космодрум Плесецк, съобщават от пресслужбата на руското военно министерство.

Уточнява се, че аналог на бойната глава е пристигнал в зададената точка на полуостров Камчатка. Целта на изстрелването е да потвърди полетно-техническите характеристики на ракетния комплекс, отбелязва ТАСС,

"Поставените цели на изстрелването са постигнати, задачите са изпълнени в целия обем. Еквивалент на бойната глава пристигна в зададената точка (Камчатка)", уточняват от руското военно ведомство.

"За пореден път проведеното изстрелване потвърди техническата готовност на междуконтиненталната балистична ракета "Топол-М", намираща се на бойно дежурство в Ракетните войски със стратегическо предназначение", отбелязаха още от Министерството на отбраната на Русия.

На 30 август космическите войски на въздушно-космическите сили (както руснаците наричат военновъздушните си сили) изстреляха от Плесецк ракетата-носител "Рокот" с военен сателит.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари