Русия: Израел няма право на самоотбрана в сегашния конфликт

3
Василий Небензя: Правото на самоотбрана не важи за Израел, тъй като е държава окупатор
Василий Небензя: Правото на самоотбрана не важи за Израел, тъй като е държава окупатор Снимка: russiaun.ru

Василий Небензя: Правото на самоотбрана не важи за Израел, тъй като е държава окупатор

Правото на самоотбрана в палестинско-израелския конфликт не важи за Израел, тъй като е държава окупатор, каза постоянният представител на Русия в ООН Василий Небензя, цитиран от ТАСС говорейки на специалната сесия на Общото събрание на ООН за Палестина.

"Не мога да пропусна и лицемерието на САЩ и техните съюзници, които в други, напълно различни ситуации призовават за спазване на хуманитарното право, създават разследващи комисии, налагат санкции срещу онези, които използват сила само като крайна мярка, за да спрат годините на дълго насилие", отбеляза той, цитиран от News.bg. "И днес, виждайки ужасяващите разрушения в Газа, които надхвърлят многократно всичко, което те критикуват в други регионални контексти - удари по цивилни съоръжения, смърт на хиляди деца и ужасяващи страдания на цивилни сред тотална блокада. Могат само да продължават да говорят за предполагаемото право на Израел на самоотбрана, което, като окупираща държава, той няма, както беше потвърдено от консултативното решение на Международния съд на [ООН] през 2004 г."

Небензя също така подчерта, че Русия признава правото на Израел да гарантира своята сигурност, но "тя може да бъде напълно гарантирана само в случай на справедливо разрешаване на палестинския проблем въз основа на признати резолюции на Съвета за сигурност на ООН".

През октомври САЩ наложиха вето на проекта на Бразилия за резолюция на Съвета за сигурност на ООН; според американския представител Линда Томас-Грийнфийлд, Вашингтон е бил разочарован от липсата на споменаване на правото на Израел на самоотбрана.

През юли 2004 г. Международният съд на ООН постанови, че изграждането на "стена за сигурност" от Израел върху окупираните палестински територии, включително Източен Йерусалим, противоречи на международното право. Решението беше подкрепено от 14 от 15 съдии.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 1
    13
    СкъсанЛявЧервенШушон
    Как хубаво руския бляд е дал самоопределение на кремълските действия в Украйна и напълно е вярно и следното: Русия няма право на самоотбрана в настоящия конфликт с Украйна!
  • 2
    12
    малей, каква боза тука!
    До тези дето още им държи влага социализма да им кажа, че в момента в Русия е по-голям капитализъм от тук, А онзи дето е чувал за Брест-Литовския мирен договор само е чувал, ама не е разбрал! Русия излиза от ПСВ не защото ние сме ги били в Добруджа, а защото там избухва революцията и Ленин я вади от войната. Да му напомня на този историк, че резултата от ПСВ за нас е национална катастрофа със загуба на територии. А по темата - световно признато е дори с резолюция на ООН, че израел се намира на окупирана палестинска територия не от вчера! Как мислите, след като е създаден от ООН с територия 14 000 кв.км, а сега е с територия от 22 145 кв. км евреите какво родили са си земя, купили са си или са си я окупирали?!?
  • 2
    11
    До десети
    Истината боли, така ли. На чии танкове и бронирани машини е изписан знака Z? Явно знаеш отговора, но нещо не ти харесва. Нима повече ще ти допадне РуSSия. Нима не е ясно приликата, държава проповядваща социалистическия начин на живот /еднаква бедност за народа и купчинка свръх богаташи/, като освен социализъм, проповядва и идеите за защита на някакви национални интереси и евентуална заплаха срещу тях. И какво се получава като събереш тези две понятия - социализъм и проповядване на национализма??
  • 0
    10
    до 1 и 6
    Тези думички на кирилицо-шльокавица, които си сътворил, или си копирал отнякъде, понеже не си много умен и са те впечатлили с "гениалността" си, да не ги имаш копирани в clipboard-а и само да ги вкарваш, или си усъвършенствал майсторството да сменяш keyboard input methods? Питам, понеже искам да разбера нивото на умственото ти увреждане - има такива, които без да искат не могат да пишат правилно, има и такива, като теб, чийто забавено развитие е самопричинено - за да искаш нарочно да пишеш неправилно, трябва да си мнооого бавно развиващ се и олигофрените със синдрома на Даун да те комплексират със интелектуалното си надмощие над теб.
  • 0
    9
    До 3
    Сигурно си мислиш,че невъобразим страх тресе евреите.Особено след войната в Украйна.Странна руска логика,нападнатия да няма право на защита и отбрана...
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

За Великден ще ходите ли някъде?
- Моя е резервирал нощувки в Париж...
- Ние пък ще ходим във Велинград! Защо да бием толкова път за същите пари...?!

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари