Русия иска извънредна среща на Съвета за сигурност на ООН

0
Ще бъде обсъдено твърдението, че САЩ финансират разработването на биологични оръжия
Ще бъде обсъдено твърдението, че САЩ финансират разработването на биологични оръжия

Ще бъде обсъдено твърдението, че САЩ финансират разработването на биологични оръжия

Съветът за сигурност на ООН ще проведе извънредно заседание днес, за да обсъди твърдението на Русия, че САЩ финансират разработването на биологични оръжия в Украйна, съобщи Би Би Си, цитиран от NOVA.

Заседанието е поискано от Русия, която според западните държави изфабрикува това твърдение, за да оправдае евентуалното си бъдещо използване на биологични и химически оръжия в Украйна.

Украинският президент Зеленски във видеообръщение отрече Украйна да произвежда такива оръжия и обвини Русия, че се готви да ги използва срещу украинското цивилно население.

Реагирайки на новината за срещата, говорител на мисията на САЩ в ООН заяви пред „Ройтерс”, че Русия се опитва да „заблуждава света или да използва Съвета за сигурност на ООН като място за популяризиране на своята дезинформация”.

Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Остават 2000 символа

Поради зачестилите напоследък злоупотреби в сайта, от сега нататък за да оставите анонимен коментар изискваме да се идентифицирате с Facebook или Google акаунт.

Натискайки на един от бутоните по-долу коментарът ви ще бъде публикуван анонимно под псевдонима който сте попълнили по-горе в полето "Твоето име". Никаква лична информация за вас няма да бъде съхранявана при нас или показвана на други потребители.

* Моля, използвайте кирилица! Не се толерират мнения с обидно или нецензурно съдържание, на верска или етническа основа, както и коментари написани само с главни букви!

Списък с коментари

  • 4
    1
    любопитен
    Най-добрата тактика е крадецът да вика дръжте крадеца. Не споменавам кой е крадеца - Русия или САЩ. Но с взаимни обвинения няма да се постигне мир. Особено в този разделен свят. Изправени сме пред нова студена война, предизвикана от двама стари президенти. Тях не ги интересува бъдещето на света, гледат само егоистично своя пряк интерес. СВЕТЪТ СЕ НУЖДАЕ ОТ МИР. Сега, на момента, веднага. Докато търсим виновния арабите ще са направили своя халифат.
Зареди още коментари

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари