Русенци се включиха в протеста в защита на Карадере

0
Русенци се включиха в протеста в защита на Карадере
Видео: БГНЕС

Русенци се присъединиха към протеста срещу застрояването на Карадере. Около 40 души, предимно млади хора, се включиха в шествие в защита на природата и запазването на Черноморското крайбрежие.

Протестиращите преминаха по централната улица на Русе със скандирания "Долу мръсните ръце от Карадере" и "Не искаме строежи, а морски таралежи" и плакати. Някои от участниците бяха избрали нестандартно облекло – на гмуркачи. Една от инициаторките на протеста Радостина Николова сподели, че от седем години почива по няколко пъти в годината на Карадере и иска да продължава да се радва на спокойствието и тишината. Момичето разказа, че е виждало делфини и костенурки, които на друго място е трудно да види, и не може да си представи, че мястото ще се превърне в бетонна конструкция. 18-годишната София Иванова пък никога не е ходила на Карадере, но мечтае да отиде там на палатка сред природата.

Сред протестиращите имаше представители на различни сдружения, свързани с туризма и природата, както и обикновени русенци. Заедно с шествието бе организирана и подписка, в която се настоява за законови промени срещу строителството в защитените зони. Природозащитниците планират нов протест в неделя.

Източник: БГНЕС
Изпращайте снимки и информация на [email protected] по всяко време на денонощието!

Календар - новини и събития

Виц на деня

Навън е такова време, че излизаш по тениска, срещаш някой с пуловер и се чудиш: кой от вас е идиот!?

Харесай Дунавмост във Фейсбук

Нови коментари